Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva, Avrupa Halter Şampiyonası’nda madalya kazanan Türk milli kadın halterciler Cansu Bektaş ve Gamze Altun’a tebrik mesajı gönderdi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda kazandıkları madalyaların ardından “Azerbaycanlı kardeşlerimize hediye ediyoruz. Onları çok seviyoruz” şeklinde açıklama yapan Türkiye milli kadın haltercileri Cansu Bektaş ve Gamze Altun’a, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva tarafından tebrik mesajı gönderildi.

“Azerbaycan’ın olmadığı yerde Türkiye’nin her zaman bizi temsil ettiğini bir kez daha kanıtladı”

Aliyev ve Aliyev mesajlarında, ”Yüksek beceri, azim ve irade göstererek dünya çapında Türk bayrağını dalgalandırmanız ve İstiklal Marşı’nı seslendirmeniz tüm Azerbaycan halkını sevindirdi. Zaferlerinizi Azerbaycan’a armağan ettiğiniz için size özellikle teşekkür ederiz. Bu, Azerbaycan’ın olmadığı yerde Türkiye’nin her zaman bizi temsil ettiğini ve haklı davamızı desteklediğini bir kez daha kanıtladı. Bu, sarsılmaz Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin göstergesidir. Sizinle gurur duyuyor, bundan sonra da yeni zaferler diliyoruz” ifadelerini kullandı.