Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen resim sergisi ve konser etkinliğiyle anıldı.

Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları Neşet Ertaş portrelerinden oluşan sergi ile merhum sanatçının türkülerinin seslendirildiği konser büyük ilgi gördü. Etkinlikte ilk olarak resim bölümü öğrencilerinin günler süren çalışmaları sonucunda hazırladıkları Ertaş’ın kara kalem eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışı yapıldı. Eser sahibi öğrenciler, sergiyi gezen protokol üyelerine çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sergi açılışının ardından kongre salonunda düzenlenen konserde, arif kişiliği ile insanlığa örnek olmuş merhum sanatçının türküleri, müzik bölümü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından seslendirildi.

Açıklamalarda bulunan Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, düzenlenen etkinlikte güzel eserlerin sergilendiğini ifade ederek, “İlimizin güzide okullarından olan Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz her yıl bir ozanımızı anmakta. Geçen yıl Aşık Veysel’i eserleri ile andık. Bu yıl bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ı andık. Resim bölümü öğrencilerimiz değişik tekniklerle çok güzel eserler sergilediler. Müzik bölümü öğrencilerimiz ise Neşet Ertaş’ın eserlerini seslendirdiler. Sergimiz hafta sonu boyunca hemşehrilerimize açık olacak. Aynı şekilde konserlerimiz devam edecek. Böylece hem sanatçılarımızı tanıtmış olacağız hem de öğrencilerimiz hedeflerine ulaşmakta sanatçılarımızı kendilerine örnek teşkil edecekler” dedi.

Resim bölümü öğrencisi Medine Bozkurt ise her yıl farklı bir sanatçı için anma sergisi açtıklarını belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yılda bir sanatçımızı, bir ustamızı anmak için toplandık. Geçtiğimiz yıl Aşık Veysel’in eserlerine yer verdik. Bu tür sergilerde ustalarımıza yer vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinliklerle öğrencilerin kendi yeteneklerini sergileme imkanı bulduğunu ifade eden Müzik Öğretmeni Sibel Yalçın da, “Her yıl kıymetli bir ozanımızı anıyoruz. Yaptığımız resim sergilerinde ozanlarımızın resimleri sergilenirken, konserlerle de ozanlarımızın sevilen eserlerini seslendiriyoruz. Amacımız, ozanlarımızın halk tarafından tanınması ve kıymetlerinin bilinmesini istiyoruz. Bu nedenle her yıl 2 ozanımızı anıyoruz. Bu sayede öğrencilerimizde yeteneklerini sergileme imkanı buluyor” diye konuştu.