Son yirmi yılda ülkemizde en kötü şey ne derseniz fikrimce siyaset dilinin çok çirkin olmasıdır.

“BUNLARA ÖYLE BİR ÇAKALIM Kİ…”


Son yirmi yılda ülkemizde en kötü şey ne derseniz fikrimce siyaset dilinin çok çirkin olmasıdır. Sokağın sövgülü, argo dili siyasetin ta zirvesinden bakanlara oradan daha alt seviyelere kadar sirayet etti.  Önce sayın Erdoğan ve sayın Bahçeli muhalifler olarak birbirlerine çok ağır sözler söylediler. Sonra ortaklık kurdular.

Ağır sözleri birbirlerine söylememiş gibi davrandılar. Keşke o sözleri söylemeselerdi. Bu kez muhalet partileriyle birbirlerine söylemeye başladılar. Yarın muhalefet partilerinden birileriyle işbirliği yapmayacaklarını kim garanti edebilir?! Bu dil güzel dil değildir, halka kötü örnek olmaktadır. Oysa üst seviyedeki insanların iyi örnek olması beklenir. 


Kötü sözleri söylerken bir de taktik geliştirdiler. Kötü sözden önce “-mazsan, -mezsen” ekiyle biten bir kelime söylüyorlar. Sanırım böyle yapınca hukuken kötü söz söylememiş oluyorlar.

“İspat ede-mezsen, yapmaz-san, et-mezsen…” sonra akıllarına gelen çirkin sözleri sıralıyorlar “alçaksın, adisin, şerefsizsin, namertsin, aile nedir bilmez, çırak bile olamayacak, nasıl bir insansın, sende şeref ve mertlik işportaya düşmüş, acınacak hali var, uçma özürlüsün, klinik vaka, haddini bileceksin, şeytani olan anlayışa hizmet ettiniz, senin yaptıklarına iblis teşebbüs edecektir, ya Kandil yetiştirmesidir ya Türk düşmanıdır,  ağzından salyalar akıyor, beceriksiz sensin…”

Şeref, haysiyet, mertlik gibi sıfatlar her insanda bulunmalıdır. Hele devleti yönetmeye talip olan veya yönetenlerde mutlaka bulunmalıdır.

“ispat edemezsen” dedikleri ya ispat edecektir veya edemeyecektir. Her durumda söz söylenmiş olunmaktadır. “Söz uçar yazı kalır” derler de şimdi söz de uçmuyor, Youtube’da şurada burada kayıtlar söylendiği haliyle duruyor.

Seçimlere üç ay kala bu dilin daha da sertleşerek ve çirkinleşerek devam edeceği anlaşılmaktadır…  Yoksa halkımız bu dilden hoşlanıyor mu?!

Halk, kendisi küfretmekten hoşlansa da üst düzey yöneticilerinin çirkin konuşmasından hoşlanmaz diye düşünüyorum…  


İtidal lütfen…