Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muğla’da yapımı tamamlanan 15 milyar TL’lik yatırımların açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muğla’daki açılış programına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da eşlik etti.

“İstiklalimize ve istikbalimize göz dikenlerin tamamının da hakkından geldik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “Muğla’nın her karış toprağında izimiz var, emeğimiz var. Hamd olsun. Muğla’mız tarımı ile turizmi ile ticareti ile bu emeklerimizi üretime, istihdama, kazanca dönüştürme konusunda çok başarılı. Geçtiğimiz 7 yılda ülkemizin alt ve süt yapısına kadar Türkiye 100’üncü yılı hazırlıklarını önemli ölçüde tamamlamanın huzuru ile huzurunuzdayız. Şimdi daha büyük hedeflerle daha büyük özgüvenle yönümüzü geleceğe yönelttik. Bundan 12 yıl önce 2023 hedeflerimizi ilk açıkladığımızda zihinleri geri kalmışlık ve faşizm kafalılar bizi küçümseme ve alaya almışlardı. Hep yaptıkları gibi. 2023 hedeflerimiz için ‘yapamazsınız’ diyorlardı. Bu onlar için bir hezeyandır. İstiklalimize ve istikbalimize göz dikenlerin tamamının da hakkından geldik. Kendi milletinden umudunu kesenlerin ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek için sergiledikleri kepazeliklerini Cumhuriyet’in 100’üncü yılına gururla coşkuyla girdiğimiz bir döneme ulaştık” dedi.

“Sakarya’daki yatırımlarımızı sabote etmek istediler”

“Bay Kemal, İşte Sakarya Arifiye’de bu ordunun başkomutanı, Tayyip Erdoğan ne yaptı orada? Fırtına Obüslerinin teslim törenini yaptı. Senin hayatında, senin aklında böyle bir şey var mı, böyle bir şey yapabilir misin? Altay tanklarının teslimini yaptık Bay Kemal. Bunlarla ordumuz çok daha güçlü. Ordumuz bunlarla terör örgütlerini inlerine gömüyor Bay Kemal. Sen bunlarla uğraşmak yerine cezaevindeki teröristleri nasıl çıkarırız diye uğraşıyor ve vaat ediyorsun. Diyarbakır’da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Demirtaş değil miydi? Bu millet sana bu yolu açmaz. Bu millet terörden beslenenlere, kan emicilere bu ülkede yol vermez. Ben milletime güveniyorum ve inanıyorum. Ve bu yolda el ele, omuz omuza yürüyeceğiz. Hak ve özgürlük denilince milletimiz ile el ele olacağız. Kan emicilerle olmayacağız. Sakarya’daki yatırımlarımızı sabote etmek için yapmadıklarını bırakmadılar. Şerefli komutanlarımızı hedef aldılar. Muğla’dan tüm milletime me sesleniyorum ve soruyorum. Her gün sınırlarımızı taciz eden Yunanistan’a, elinde 10 binlerce masumun kanı olan PKK’ya, ülkemizin son yıllardaki en büyük ihanet çetesi FETÖ’ye ve Türk düşmanlarına gösteremediği tepkiyi ordumuzun komutanlarına fütursuzca kötüleyen birisi Bu ülkenin siyasetçisi olabilir mi? Bu ülkenin ve milletin hangi menfaatini bunlar savunabilir, hangi hedefini hayata geçirebilir? Bunlar Sakarya Arifiye’deki atıl fabrikanın bu ülkenin en önemli tesislerden birisi olmasından rahatsızlar. Karasından, havasından, siberine kadar her alandan rahatsızlar ve tahammül edemiyorlar” dedi.

“Ülke sınırları içinde ve dışında teröristin başını ezen Türkiye fotoğrafından rahatsızlar”

“Bunlar terörü sınırları içinde bitirmekle kalmayıp ülke sınırları dışında da mücadele eden teröristlerin başını ezen Türkiye fotoğrafına dayanamıyorlar. Bunlar küresel kriz karşısında diz çökmeyen bir ülkeyi kaldıramıyorlar. Darbecilerin kendilerine altın tepside sunacağı bir ülke hayali ile geçiyor bunların yaşamı. Ülkenin başına böyle çöreklendiler. Rahmetli Özal’ı bin bir yalan ve iftira ile çıkartıp ülkenin başına böyle musallat oldular. İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren bize de aynısını yapmak için çok uğraştılar. Daha büyük hizmetler kazandırmak için harcamamız gereken vaktimizin bir kısmını bunlarla mücadele etmek zorunda kaldık. Ne yaparlarsa yapsınlar, kendi insanlarının mücadelesini destek olmadılar. Yeni oyunlar peşinde koşuyorlar. Bir masa kurmuşlar etrafındaki herkesten ayrı ses çıkıyor. Herkes ayrı baş çekiyor. Herkes ayrı hesap yapıyor. Ya bunlar Anayasayı da bilmiyor. Nasıl oluyor da ‘hemen seçime gideriz’ diyor. Bunların ‘Allah bir’ dediğine inanın, başka hiçbir şeye inanmayın. Kardeşlerim masanı altında üstünde sakladıkları gözükmeyen ortakları ayrı telden çalıyor. Ortada hol yok, yumurta yok. Bunların ülkenin ve milletin iyiliğini istedikleri bir tek şey yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını sonunda Muğla’da 5 milyar 221 milyon TL’ye malalon ve yapımı tamamlanan sağlık, spor, eğitim, ulaşım, enerji ve kamu yatırımların açılışı gerçekleştirdi.