Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da sağanak ile birlikte yaşanan sel felaketinden kentin elektrik şebekesinin de olumsuz yönde etkilendiğini belirterek sel altında kalan trafoları hızla devreye almak için çalışmaların sürdüğünü aktardı. Öte yandan sel nedeniyle etkilenen şebeke nedeniyle merkez Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde yaklaşık 50 bin aboneye enerji verilemediği bildirildi.

Şanlıurfa’da 14 Mart tarihinde etkili olan sağanak sonucunda alçak yerlerdeki ev ve işyerlerini su bastı. Sel suları kentin elektrik şebekesini de olumsuz etkiledi. Yol çökmesi ve ağaçların devrilmesi sonucu elektrik iletim hatları koptu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, selin ardından yapılan çalışmaları paylaştı. Cadde ve sokaklarda sele kapılarak sürüklenen araçların çarptığı elektrik direkleri ve panolar hasar gördü. Kent genelinde toplam trafonun yüzde 5’nden azının hasar görmesi neticesinde yer yer elektrik arızaları ve tedbir amaçlı elektrik kesintileri meydana geldi. Bu tür afetlere hazırlıklı olan Dicle Elektrik, toplam 281 personelden oluşan 96 ekip, 40 arazi aracı, 14 binek araç, 36 platform tipi araç ve 6 vinç ile elektrik arızalarını gidermek için yoğun bir çalışma başlattı.

"Tekrar enerji vermeye başladık’’

Şanlıurfa’daki tüm kurumlarla koordinasyon halinde çalıştıklarını belirten Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, "Selden etkilenen bölgelerdeki elektrik arızalarını gidermek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bütün ekiplerimiz seferber olmuş durumda. İlk tespitlerimize göre toplam trafomuzun yüzde 5’inden az bir kısmı selden zarar görmüş durumda. Dünden bu yana süren çalışmalarımız sonunda trafolardan tedbir amacıyla kesinti yaşanan bölgelere gerekli incelemeler sonucu kısa sürede enerji vermeyi başardık. Su seviyesinin yükseldiği bazı yerlerde elektrik akımına kapılma riskine karşı elektrik kesintisi yapmak zorunda kaldık. Su seviyesi düşerek risk ortadan kalktığında buralara kısa sürede enerji sağlayacağız. Afetle mücadele kapsamında çalışmalarımız sırasında Şanlıurfa Valiliği ve İl AFAD Müdürlüğü başta olmak üzere tüm yetkili kurumlarla koordinasyonumuz devam ediyor. Enerji hatlarının zarar gördüğü yerlere jeneratör desteği sunacağız’’ şeklinde konuştu.