Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2003’teki Siirt yenileme seçimlerinde istifa ederek kendisine yer veren Mervan Gül’ü birinci sıradan aday gösterdi.

12 Aralık 1997’de Siirt’te okuduğu Ziya Gökalp’in Asker Duası şiiri nedeniyle 1999 yılında 10 ay hapse mahkum edildiği için siyasi yasaklı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından başbakan olamadı. Erdoğan’ın giremediği seçimin sonucunda Abdullah Gül başkanlığında 58. Cumhuriyet hükümeti kuruldu.

Erdoğan, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 312. maddesinde yapılan değişiklikle siyasi yasağının kalkmasının ardından, Siirt milletvekili olarak TBMM’ye adımını attı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Siirtli vekil adayına kıyak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekili olan ve Siirt yenileme seçimlerinde kendisine yer vermek üzere istifa eden Mervan Gül’ü 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde Siirt’ten birinci sırada aday gösterdi. 

SİİRTLİLER MEMNUN

Siirt’te AKP birinci sıra adayı Mervan Gül’ün Siirtliler için bir umut olduğunu ifade eden Hayrettin Uluç, "Mervan Gül Siirt’e seçildi. Biz mutluyuz, inşallah bizim için hayırlı olur. Güzel ve yeni bir Siirt olacak. Bizim için yeni iş imkanları doğacak" şeklinde konuştu.

Mervan Gül’ün Siirt’te birinci sırada seçilmesinin isabetli bir karar olduğunu dile getiren Nurcan Arslan, "Mervan Bey’in seçilmesine sevindim. Hakkında hayırlısı olsun, inşallah meclise gidecek" diye konuştu.

Milletvekili aday isimlerinin açıklanmasını değerlendiren Reyhan Şendur ise seçimlerde istediği kişilerinin seçilmesine çok mutlu olduğunu söyledi. Şendur, "İyi ve güzel bir seçim oldu. Gerçekten destekliyoruz. Allah muvaffak etsin. Çalışmalarını beğeniyoruz, başarılar diliyoruz. Güveniyoruz ona, inşallah güzel çalışmalar yapacak. Siirt halkı için desteklerini istiyoruz. Desteklesinler, güzel bir seçim olacak" diye konuştu.