Ermeni meselesiyle ilgili İngiliz basınından notlarımı sizinle özet olarak paylaşmak istedim. 

Tarih 30 Ekim 1915, Sphere dergisi sayfa 130.

Yani Ermenilerin sürülmesinden birkaç ay sonra... Başlıkta Türklerin Ermenileri yok etmeye "giriştiği, teşebbüs ettiği" yazılmış. "Attemp" kelimesi...

Toplam iki sayfa fotolarla dolu. Sürgün edilen Ermenilerin, İngiliz ve Fransızlar tarafından kurtarıldığı, gemilerle götürüldüğü fotoğraflarla...

Fotoğrafların altında Abdülhamid'in de Ermenileri yok etmek istediğinden bahsediliyor.

Türklerin sözde soykırımına dair hatta girişimde bulunduğuna dair bir tane bile fotoğraf yok. Peki ne var?

Van'da, silahlanarak Türklere karşı Ruslarla bir olan Ermeni çetelerin fotoğrafı var. Bakınız 131. sayfada duruyor. Silahlı Ermenilerin bile fotosu var, sözde soykırımcı Türklerin bir tane bile fotosu yok.

Ayrıca aynı sayfada 250 bin Ermeni'nin kurtarıldığı çok net ifade edilmiş.

7 Haziran 1919 tarihli Illustrated London.

Bağdat'taki Ermeni mültecilerin çadır kamplarının fotoğraflarını görüyorsunuz... Dergi, ballandıra ballandıra sürgün edilen Ermenileri İngilizlerin kurtardığını anlatmış.

Aynı ay dergi, Ermenilerin silahlanıp Ruslara katıldığını, silahları bitince kaçtıklarını ve çoğunun savaşta öldüğünü açıkça anlatmış. Kitabımda var bu kısım.

Aynı sene Amerika, bilindiği üzere Ermenileri himaye altına almak istiyordu. Yani Ermenilerin mandaterliğini... 1 yıl sonra vazgeçti Amerika. Kitabımda anlattım. Madem mazlumdu onlar, Amerika niye vazgeçti? İngiliz basını, bu sebepten Başkan Wilson'a ateş püskürür. Kitabımda var!

Sene 1920. Ermeniler Güneydoğu'yu işgal eden Fransız ordusuna katılıyor. Ayrıntılar yine kitabımda var. Senenin sonunda Ermenilerle Gümrü Anlaşması imzalanıyor.

Ermenilere kol kanat geren Fransızlar 1921'de Türklere yakınlaşıyorlar ve senenin sonunda Ankara Anlaşması imzalanıyor. Sonra ne mi oluyor?

Ermenilere bırakılması planlanan Akdeniz vilayetleri Türklere bırakılıyor. Oysa bu bölge sözde Millletler Cemiyeti'nin tasarrufundaydı.

Yani şunu diyorum: Fransızlar Milletler Cemiyeti'ni bile umursamadan bölgeyi Türklere bırakmıştır.

Mazlum milletse onlar, Fransızlar niye yüz çevirdiler?

Fransızlar Ermenilere yüz çevirdiği için Fransız General Gouraud, Ermeni çetelerce ölümle tehdit edilmiştir.

26 Mart 1920'de İngiltere Başbakanı Lloyd George, "Biz Ermenilere yeteri kadar baktık, artık başlarının çaresine baksınlar, silah isterlerse veririz." şeklinde uzun açıklama yapıyor.

Hatta Amerika, Ermenilere sahip çıkmaktan vazgeçtiği için Amerika'ya da tepki gösteriyor İngiltere. Kaynaklarıyla beraber kitabımda var. Hepsini yazdım.

Şimdi soralım, mazlum milletse nasıl oldu da önce Amerika, sonra İngiltere, sonra Fransa Ermenilere dünyanın gözü önünde sırt çevirmiştir?

Tarih 26 Kasım 1922. Lozan konferansı başlıyor ve Lozan'da 700 bin Ermeni'nin Türkiye'ye geri alınması için İsmet Paşa'ya müracaat ediliyor.

700 bin Ermeni!

İsmet Paşa önce reddediyor; sonra suçsuz olanların alınabileceğini söylüyor. Kaynak Lozan Telgrafları ve Lozan tutanakları.

700 bin Ermeni! Hani soykırım nerede?

Fotolar ve bilgiler gerçek. Hepsi belgeli ve hatta fotoğraflı. Soykırım masalı sadece propagandadır. Bunları sadece Türk gençleri bilsin de bilinçli davransın diye paylaşmıyorum; ayrıca Ermeniler de bilmeli. Çünkü bilmiyorlar.

"Türklerle kardeş kardeş yaşarken Ruslara niye katıldınız," diye sordum. Haberleri bile yok.

Keza Yunanlar, Anadolu işgalinin haklılığı öğretiliyor onlara. Görünen o ki hem Ermenistan'da hem Yunanistan'da Türk nefreti tetikleniyor. Oysa Ermenilere en büyük kazığı, Türkler değil bu nefret tohumlarını eken yabancı hükûmetler atmıştır.

İngilizler bütün Dünya Savaşı'nı videoya aldılar. Filistin'de, Irak'ta, Yemen'de, Çanakkale'de olup bitenleri yıllarca videolara çektiler. Hani nerede sözde katliam videosu? Nerede fotoğraflar?

Sizden ricam, bunları öğrenelim ve öğretelim.

Not olarak ekliyorum...

Sözde soykırım masalı bir propagandadan ibarettir. Asıl soykırım girişimi Türklere yapılmıştır. Hatta İngiltere Başbakanı bu gerçeği onaylamıştır. Tehcir Kanunu ile Ermeniler katledilmemiştir aksine çok büyük olayların önüne geçilmiştir. Yani tehcir aslında savaşın ortasında Ermenileri korumuştur. Hiçbir devlet Dünya Savaşı'nda böyle iyimser bir önlem almamıştır. Ermeniler savaşın ortasında Anadolu'da kalmış olsaydı, çok daha kötü olaylar yaşanabilirdi. Tehcir, işte bu olayların yaşanmasının önüne geçmiştir. Gerçek budur, soykırım masaldır.