Fransa, Ermenileri Türklere karşı kışkırtıyor, iki toplum arasında çatışma arzulanıyor, ülkede tansiyon yükseliyor

01.10.2022 tarihinde Almanya'nın Solingen kentinde, 1993 yılında ırkçılar tarafından yakılan evden sağ kurtulan Mevlüde Genç için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Almanya'nın çeşitli şehirlerinden ve çevre ülkelerden katılım sağlandı. Fransa'dan cenaze törenine çocukları ile birlikte gelen gurbetçi aile, çocuklarının ırkçılık ve sonuçlarını anlaması için Solingen'e geldiklerini söyledi.

Fransa'daki Türklerin yaşamı hakkında da bilgi veren gurbetçi, Fransa'da ırkçılığın bir siyasi argüman haline geldiğini, Fransa yönetiminin bilinçli bir şekilde Ermenileri Türklere kaşrı kışkırttığını, bu iki toplum arasında kargaşa yaşanmasının amaçlandığını, Ermeniler ve Türkler arasında tansiyounun yükseldiğini açıkladı.

Fransa'daki bazı eylemlerde Ermeniler Azerbaycan elçiliklerine saldırmış, güvenlik güçleri saatlerde müdahale etmemişti.

Anadolu'nun işgalinde de Ermeni çetelere silah veren ülkelerden birinin de Fransa olduğu ve Ermeni lobisinin en güçlü olduğu ülkelerden birinin de Fransa olduğu unutulmamalı.

Kamera, kurgu, haber: Ragıp Kâmil İlbeyi