Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu’nda yarın evinde Spor Toto 1. Lig takımlarından Ankara Keçiörengücü ile karşı karşıya gelecek.

FIFA 2022 Dünya Kupası arasından sonra Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu’nda yarın saat 21.00’de Nef Stadyumu’nda Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Ankara Keçiörengücü ile karşılaşacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak mücadelede 90 dakika sonucunda eşitlik bozulmazsa uzatmalara, orada da eşitlik devam ederse kazananını seri penaltı atışları belirleyecek.

Galatasaray ile Ankara Keçiörengücü son olarak 2018-2019 sezonunda Türkiye Kupası 5. Eleme Turu’nda karşı karşıya geldi. Ankara’daki ilk maçı sarı-kırmızılılar 2-1’lik skorla kazanırken, İstanbul’daki mücadele de 1-1 sona ermişti.

4 maçlık galibiyet serisi var

Dünya Kupası arasına girmeden önce Galatasaray’ın, 3’ü Spor Toto Süper Lig, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere 4 maçlık galibiyet serisi bulunuyor. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’i, Türkiye Kupası’nda da Ofspor’u mağlup etti.

5 hazırlık maçı yaptı

Galatasaray, Dünya Kupası arasında 3’ü Antalya’da, 2’si İstanbul’da olmak üzere 5 hazırlık maçı yaptı. Sarı-kırmızılılar, Toulouse’u 2-1 mağlup ederken, Rayo Vallecano’ya 1-0, Villarreal’e 4-3 ve Lazio’ya 2-1 yenildi. Adana Demirspor ile de 2-2 berabere kaldı.

İki takımın kupa yolu

Galatasaray, bu sezon Türkiye Kupası’na 3. Eleme Turu’ndan katıldı. Sarı-kırmızılılar, bu turda Kastamonuspor’u 7-0’lık skorla geçerken, 4. turda da Ofspor’u 2-1’lik skorla eledi ve 5. tura yükseldi. Ankara Keçiörengücü de kupa serüvenine 3. turdan başladı. Ankara ekibi, 3. turda Diyarbekirspor’u 4-1, 4. turda da Bulvarspor’u 4-2’lik skorla mağlup ederek 5. tura çıktı.

Çağdaş Altay düdük çalacak

Galatasaray - Ankara Keçiörengücü maçını hakem Çağdaş Altay yönetecek. Altay’ın yardımcılıklarını Volkan Ahmet Narinç ile Gökhan Barcın yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Onur Özütoprak olacak.