Denizli’nin Acıpayam ilçesinde faaliyet gösteren krom madeninde meydana gelen ve bir mühendis ile bir işçinin hayatını kaybettiği maden kazasında, göçük altında kalan işçi yaklaşık 4 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Yaralı olarak kurtarılan işçinin kardeşi, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren krom madeninde saat 23.00 sıralarında meydana gelen göçükte, maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman ve Mustafa Karahan göçük altında kaldı. Ekipler ve madencilerin katılımıyla başlatılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman’ın cansız bedenlerine ulaşıldı.

Arama kurtarma çalışmalarını yerinden yöneten Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un “Göçük altındaki diğer arkadaşımızla ses irtibatımız var. İnşallah sağ salim kurtarabiliriz” mesajından dakikalar sonra, yaklaşık 4 saattir göçük altında bulunan Rıfat Salman’a sağ olarak ulaşıldı. Kendisinden gelecek iyi bir haberi bekleyen yakınlarının gözyaşları arasında ambulansla alınan işçi, Acıpayam Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağ kurtarılan Mustafa Karahan’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Saatler sonra kardeşine kavuşan yaralı işçi Rıfat Salman’ın ağabeyi Himmet Salman, yaşadığı mutluluğu, “Saat 00.00’da eve gelmeyince merak ettik. Mahalle muhtarı bizi arayıp durumdan haberdar etti. Biz de hızlıca maden yerine geldik. Endişe içinde sevindirici haberi aldık. Allah’a şükürler olsun sağ salim çıktı” sözleriyle ifade etti.