Kastamonu’da yaşayan 65 yaşındaki Nabiye Yazımcı, 10 yıl önce ailesine destek olmak amacıyla hobisini mesleği haline getirdi. Yazımcı’nın çeşitli desenler işlediği kumaşlar müşterilerinden büyük ilgi görüyor.

Kastamonu il merkezinde yaşayan 65 yaşındaki Nebiye Yazımcı, 10 yıl önce hobi olarak öğrendiği ’bağ işleme sanatı’ ve taş baskı sanatını mesleği haline getirdi. Ailesine destek olmak amacıyla çeşitli destenler işlediği kumaşlardan yaptığı, çanta, masa örtüsü ve çeşitli eşyaları satmaya başlayan Yazımcı, bir süre sonra kendi iş yerini açtı. Kastamonu il merkezindeki iş yerinde ilmek ilmek sanatını işlediği kumaşları satan Yazımcı, müşterilerinden büyük ilgi görüyor. Yaşına aldırış etmeden her gün iş yerinin kapısını açan Yazımcı, işini aşkla yapıyor. Yaptığı ürünlerin Kastamonu’ya gelen turistlerden ilgi gördüğünü belirten Yazımcı, mesleği sayesinde yıllardır ailesinin geçimine katkı sağladığını ifade etti.

“Geçim sıkıntısından eşime ve çocuklarıma yardımcı olmak amacıyla böyle bir dükkan açtım”

Dükkanındaki tüm ürünlerin kendisinin el emeği olduğunu kaydeden Yazımcı, “Bu mesleğe yaklaşık 10 sene önce başladım. Geçim sıkıntısından dolayı, eşime ve çocuklarıma yardımcı olmak amacıyla böyle bir dükkan açtım. Bütün ürünlerimi kendim yapıyorum. Yaşım dolayısıyla biraz zorlanıyorum. Turistler geldiğinde burası çok yoğun oluyor. Onlarla bire bir ilgileniyorum. Eşim ve çocuklarım da yardımcı oluyorlar. Tabii bu işin zorlukları da var, baskısı, yıkaması, ütüsü, overloğu, kenarlarının bağ işi, bayağı oyalıyor. Ama bu mesleği elden ayaktan düşene kadar sürdüreceğim” dedi.