Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Terörle Mücadele Birimi, dün Duhok kentinde düşen helikopterde bulunanların bir kısmının terör örgütü PKK mensubu olduğunu açıkladı.

IKBY’nin Duhok kentinde dün düşen helikopterle ilgili IKBY Terörle Mücadele Birimi tarafından açıklama yapıldı. Helikopterin Berkiyat köyü yakınlarında düştüğü ve içerisindeki tüm şahısların öldüğü belirtilerek, “IKBY yetkilileri Irak, Türkiye ve uluslararası koalisyon güçleriyle temasa geçti. Görüşmelerde söz konusu helikopterin kendilerine ait olmadıklarını belirttiler” ifadeleri kullanıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında elde edilen bulgulara göre helikopterin Eurocopter AS350 tipi olduğu ve ölenlerden bazılarının da terör örgütü PKK üyesi olduğu ifade edildi. Helikopterin kime ait olduğunun tespit edilebilmesi için soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

MSB’den “Irak’ın kuzeyinde TSK’ya ait helikopter düştü” iddiasına yalanlama

Öte yandan, dün akşam bazı internet siteleri ile terör örgütüne yakın birtakım sosyal medya hesaplarında "Irak’ın kuzeyindeki Duhok’ta TSK’ya ait helikopterin düştüğü”ne ilişkin iddia yer almıştı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları söz konusu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu, TSK’ya ait o bölgede bir helikopter uçuşunun bulunmadığını açıklamıştı.