IMOU, kendi geliştirdiği yapay zeka algoritma matrisi Imou Sense’i piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Akıllı bir IoT çözümü ve servis sağlayıcısı olan IMOU, kendi geliştirdiği yapay zeka algoritma matrisi olan Imou Sense’i piyasaya sürdüğünü duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Imou Sense, farklı kullanım senaryoları için farklı çözümler getirerek akıllı ürün kullanıcılarına daha kullanışlı ve verimli bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Imou Sense; algoritma matrisi, akıllı algoritmalar, navigasyon algoritmaları ve algılama algoritmalarından oluşuyor.

Verilen bilgiye göre; akıllı algoritmalar, özellik tanıma (aile üyesi özelliği tanıma, el hareketi tanıma vb.), hedef algılama (insan figürü, araç, paket, yüz, evcil hayvan tespiti vb.), hedef izleme, davranış analizi (düşme tespiti, sınır ihlali) dahil video yapay zeka teknolojilerinin yanı sıra, 3A algoritması, ses kaynağının yerini tespit etme, anormal ses tespiti vb. dahil ses yapay zeka teknolojilerini içeriyor.

Çoğunlukla ev hizmetleri ve temizlik robotlarında kullanılan navigasyon algoritmalarının; SLAM algoritması, yol planlama algoritması ve karar alma kontrol algoritmasından oluştuğu belirtildi.