İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Uşak İl Başkanlığını ziyaret ederek parti binasında açıklamalarda bulundu. Partisinin iç işlerine diğer partiler tarafından karışıldığını söyleyen Akşener, "Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım buyursunlar" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyaret ve 2024 Yerel Seçimleri’nde partisinin Uşak adaylarını açıklamak üzere kente geldi. İlk olarak İYİ Parti Uşak İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştiren Akşener, burada açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda peşin sıra gelen istifalara cevap veren Genel Başkan Akşener, “Elbette giden her arkadaş için üzülürüm. Bir prensip kararı aldım ve hep uydum. Bizden ayrılan hiçbir arkadaşımıza hakaret etmedim fakat ne hikmetse ayrılan bütün arkadaşların taşladıkları tek bir pencere oluyor o da İYİ Parti’nin penceresi. Taş attıkları tek kapı bir kapı oluyor oda İYİ Parti’nin kapısı. Bunu da anlamakta zorlanıyorum. Ben gidenlere çok üzülüyorum. Dilerdik ki bunlar olmasın” dedi.

"’CHP ile yol yürümeye evet mi hayır mı?’ dedik. Sonuç ’hayır’ çıktı"

Seçimlerde İYİ Parti olarak tek başına gireceklerin nasıl bir kararlaştırıldığını aldığını açıklayan Akşener, “Bu kararı çok konuşarak aldık ve her şeyimiz şeffaf olduğu için tam 9 saat tartışarak aldık. Gizli oylama yaptık, 14 arkadaşımız ’evet’ verdi, geri kalan 35 arkadaşımız da ’hayır’ oyu verdi, 1 arkadaşımız da katılmamıştı. Bakın iş birliği de demiyoruz adına, ’CHP ile yol yürümeye evet mi hayır mı?’ dedik. Sonuç ’hayır’ çıktı ve buna uyuyoruz. Bu kadar demokrasiye uygun ve hakikaten arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Her bir arkadaşım, farklı düşünen bir başka arkadaşımızı ikna etmek için argümanlar üzerinden yürüdü. Ben o gün gördüm ki bizim partimiz mutlaka iktidar olmalı, çünkü bu kadar ekspertiz sahibi, bu kadar demokrasiye saygılı ve demokrasiyi benimsemiş bir başka topluluğu başka bir siyasi yapıda bulmak mümkün değil. Bu kadar iddialı konuşuyorum” ifadelerini kullandı.

"Bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım buyursunlar"

Diğer partiler tarafından partisinin iç işlerine karışıldığını belirten Akşener, “Hem Ankara’da hem İstanbul’da pazarlıklar yapılmış, arka kapı diplomasisi yapılmış. Benim bilgim yok, teşkilat başkanı beyefendinin bilgisi yok, yerel yönetimler başkanının bilgisi yok, neye göre yapılmış? Bir başka soru daha var. Ben böyle komplo işlerine pek inanmam da ilk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı dün. En ilginci bu. Çünkü ben bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim. Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkanın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına. Mesela Ankara’yı paylaşmışlar, İstanbul’u bilmiyorum. İsimlerine kadar, mesela Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız Yetkin Öztürk gelecekmiş. Ama bunlar CHP’den aday olacakmış. Daha ilginci Gölbaşı’na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997’de Doğru Yol Partisi’nde yaşadık. Dolayısıyla ben bu konuda idmanlıyım, şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım buyursunlar” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasından sonra aday tanıtım toplantısına geçmeden İsmet Paşa Caddesi’nde esnafı ziyaret etti.