İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “İYİ Parti olarak her zamanda ve zeminde bütün yasama döneminde ‘TBMM demokratik sistemin kalbidir’ dedik. TBMM kişi hak ve hürriyetlerinin teminatıdır” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulu Özel Gündemli Toplantısı’nda konuştu. Milli kurtuluş savaşı mücadelesinin sadece stratejik ve taktiksel askeri mücadele olmadığını söyleyen Dervişoğlu, "Aynı zamanda bir anayasal demokrasi mücadelesidir. Aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratikleşme tarihi her zaman ifade ettiğim gibi bu Gazi Meclis’in yetkilerini savunma ve genişletme tarihi olarak anılacaktır. İYİ Parti olarak her zamanda ve zeminde bütün yasama döneminde ‘TBMM demokratik sistemin kalbidir’ dedik. TBMM kişi hak ve hürriyetlerinin teminatıdır. TBMM, üstün iradenin üstün müessesesi olarak yetkilerini hiçbir kişi, kurum ve zümreyle paylaşmaz, paylaşamaz” ifadelerini kullandı.

“Yeni dönemin şafağında Türk milletinden ve Türkiye Cumhuriyeti devletinden taraf olarak gerçekleştirilecek, çocuklarımıza yeni nesillere iyi bir gelecek miras bırakmak için aynı cesaret ve kararlılıkla yolculuğumuzu sürdüreceğiz” diyen Dervişoğlu şöyle devam etti:

“Türk devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalarak, Türkiye’de ‘güçlendirilmiş parlamenter’ demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, güçler ayrılığı ilkesini, adil bir devleti ve adil bir toplumu, liyakatli bürokrasiyi, namuslu siyaseti, zengin ve müreffeh Türkiye’yi inşa edinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin başta ülkemize ve milletimize bedelini ödeyerek kurduğumuz cumhuriyetimize, asla vazgeçmeyeceğimiz demokrasimize hayırlar getirmesi temennisiyle 27. Dönem parlamentosunda görev yapan milletvekillerimize teşekkür ediyor, 28. Dönem’de seçilecek olan milletvekillerine şimdiden üstün başarılar diliyorum.”