HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de “Hayvancılığı Geliştirme” projesi çerçevesinde köyüne dönmek isteyenlere koyun desteği verilmeye devam ediyor.

Hakkari Valiliği ve İl Özel İdaresi Müdürlüğünce şehir merkezinden köylerine geri dönüş yapan ve çiftçilikle uğraşanlara toplam 6 bin koyun desteği sağlandı. Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerinde maddi durumları iyi olmayan ancak köylerinde besicilik yapmak için şartları uygun olan ailelere küçükbaş hayvan desteği devam ediyor. Bu çerçevede Yeni Köprü bölgesinde çiftçilere 250 koyun daha verildi. Hakkari İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü İbrahim Besi, kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar için koyun ve keçi dağıtımı yaptıklarını belirterek, “Burada tek maksadımız, insanlarımızı kentten köylerine gitmelerini ve o hayatlarına dönmeleridir. İnsanlarımızın orada daha güzel yaşam sürmeleri için yapılan bir projedir. Burada en büyük emeği sağlayan valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür projelerin devamını temenni ediyoruz. Çok yararlı ve halkımız çok memnun. Dağıttığımız hayvanlardan çok memnunlar. Geçen sene ile beraber toplam 6 bin koyun dağıttık” dedi.

Eylem Dağcı isim çiftçi ise üniversite mezunu olduğunu söyleyerek, “Hakkari İl Özel İdaresi tarafından başlatılan ‘Hayvancılığı Geliştirme’ projesinden faydalandığım için mutluyum. Şimdi hayvanlarımızı alacağız. Herkes için çok iyi bir projedir. Bu projeye katkısı olan başta valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.