RUŞEN ABBAS : Xİ JİNGPİNG’İN UYGUR SOYKIRIMI,HİTLER’İN YAHUDİ SOYKIRIMININ TEKRARI

KAYNAK:

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Uygur Hareketi İcra Direktörü Ruşen Abbas ” Günümüzde ÇKP Lideri Xi Jingping’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan günümüzde Uygur, Kazak ve Kırgizlar başta diğer etnik müslüman Türk azınlıklara yönelik insanlık suçları ile etnik soykırım cinayetlerinin Nazi Lider Hitler’in 1940’lı yıllarda Yahudiler başta diğer uluslara karşı etnik soykırım cinayetlerinin tekrarı ve bir benzeridir.” açıklamasında bulundu.

Özgür Asya radyosu internet sitesinde yer alan habere göre Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas’ın bu sözleri 17-18 Aralık 2022 tarihlerinde İsrail’ de devam eden ziyareti kapsamında İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi’ne bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde katıldığı bir toplantıda ifade ettiği bildirildi.

dcbb9957-fb65-4177-bf2e-0d0118ba5909

Ruşen Abbas, İsrail Stratejik Araştırmalar Merkezi’ndeki toplantıda Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlara karşı işlediği soykırım ve insanlığa karşı suçlarını ayrıntı olarak anlattı ve şöyle konuştu :

” İsrail’e 17-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz esnasında bir çok görüşmeler yaptık. İsrail devlet yetkilileri, bilim insanları uzmanlar ve medya mensupları ile verimli fikir alışverişlerinde bulunduk. Ayrıca, İsrail’in bir çok etkili medya kuruluşlarının görüşme taleplerini yerine getirdik ve raportajlar yaptık. Bir kaç Üniversiteye davet üzerine giderek konferansta konuştuk.

Bu görüşmelerin en önemlisi ve dikkat çekici olanı İsrail Ulusal Güvenlik Araştırma Merkezi’ndeydi. Buradaki sunumuzda Uygurların mevcut durumunu fotoğraf ve videolarla ortaya koyduğumuzda örgütün başkanı çok kaderli ve üzüntülü yüz ifadesi ile bize

“Bu sunum ile anlattıklarınız tarihte biz Yahudilerin başımıza gelenlerin aynısı. Geçmiş tarihte biz Yahudilerin yaşadıklarını siz kendi anavatanınızda şu anda yaşıyorsunuz. Neler yaşarsanız yaşayın şu anda sizin başınıza gelenler ile bizim yaşadıklarımız bize çok tanıdık geliyor. ÇKP rejiminin siz Uygurlara yaptığı soykırım Yahudi soykırımı ile aynı ve aralarında hiçbir farkı yok.” dedi.

Bir diğer yaşlı bir Yahudi dinleyici ise, şunları söyledi Başka bir ihtiyar dedi ki,

” Siz Uygurlar asla Umudunuzu kaybetmeyiniz. Biz Yahudiler de umudumuzu hiç kaybetmediğimiz için sonunda devletimizi kurduk. Sizler de asla umutsuzluğa kapılmayın, mücadelenize devam ettiriniz.” dedi.

Biz Yahudi bu izleyicilerin bu konuşmalardan çok sevindik ve aynı zamanda çok etkilenerek duygulandık.

Kudüs ve Tel Aviv’deki Temaslarımız

Uygur Hareketi başkanı Ruşen Abbas ile Uygur Araştırmaları Merkezi Direktörü Abdulhekim İdris 15-20 Aralık tarihleri arasında ABD Dışişleri Bakanlığı Temsilcileri ile bazı ülkelerin Büyükelçilik yetkilileri ile görüşerek onların girişimleri ile başkent Tel Aviv ve Kudüs’te bir dizi etkinliğe katıldıklarını belirterek faaliyetlerini şöyle anlattı :

” İsrail’deki temas ve çalışmalarımızda Çin’in Uygurlara karşı işlediği insanlığa karşı suçlara ilişkin hazırladığımız raporları, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri, insan hakları aktivistleri, hükümet yetkilileri ve bu faaliyetlerimize katılanlara takdim ettik. Bu rapor ve diğer bizim sunumlarımız İsrailliler arasında arasında güçlü bir etki yarattığına tanık olduk.”

Prof. Dr. Buck:”Bir Daha Asla” Deyimi bir Slogan Değil, Bir Buyruktur

Uygur Hareketi Başkanı Abbas’in İsrail ziyareti ile ilgili Özgür Asya radyosuna değerlendirmelerde bulunan Tel Aviv Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Irit Buck, şunları ifade etti :

” Tarihçiler, insan hakları ve sosyal bilimler uzmanları ve biz profesörler Bir Daha Asla!” söylemini bir slogan olarak görmüyoruz, aksine bu söz bize göre bir buyruktur ve bir emirdir. Uygur soykırımına tepki vermek ve gereğini yapmak bizim kişisel ve insani bir borcumuzdur. Çin’in Uygur halkına yönelik akıl almaz baskı, zulüm ve insanlık/Soykırım suçlarına ait güncel hikayeleri sizlerden dinlemek bizi çok etkilemiştir. Bizim için Çin’in bu insanlık suçlarını gücümüzün yettiğince uluslararası topluma duyurmak ve iletmek ve elimizden geldiğince yayınlamak bizim şahsi görevimizdir.” şeklinde konuştu.

“Ablamı Ararken” Belgeseli Gösterildi

Uygur Haraketi Lideri Ruşen Abbas Hanım, 17 Aralık’ta Kudüs’te bir sinema salonunda Çin zindanlarındaki ablası Dr.Ruşen Abbas’in hayatını konu alan “Ablamı’ Ararken” adlı bir belgesel filmini Tel Aviv kentindeki bir sinema salonunda gösterildiğini belirterek :

” Belgesel filimde Ablam Dr. Ruşen Abbas üzerinden Çin’in Doğu Türkistan halkına yönelik soykırım cinayetleri ile Uygurların mevcut durumu hakkında ayrıntılı bilgiler veriyor.” şeklinde konuştu. nu konu alıyor.

İdris : Uygur Soykırımını biliyorlar ancak, ayrıntılarından Habersiz

İsrail’deki bu ziyaret ve etkinliklere katılan Uygur Araştırma Merkezi Müdürü Abdulhakim İdris ziyaret ve faaliyetleri hakkında şunları söyledi :

” İsrail’de Uygurlar hakkında şimdiye kadar hiç bir etkinlik yapılmamış. Bizim bu ziyaret ve temaslarımız bu ülkede bir ilk olmuştur. İsrail halkı Çin’in Uygurlara yönelik soykırıma maruz kaldığı konusundaki bilgileri medyada okudukları ve gördükleri ile sınırlı. Ancak, Uygurların mevcut durumunun ayrıntıları hakkındaki bilgileri çok sınırlı olduğunu gördük.Bu nedenlerle bizim bu ülkedeki faaliyetlerimizin bu boşluğu doldurduğunu ve yararlı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

TDH TÜRK HABER OLARAK KENDİSİNİ KUTLUYOR VE KURUCUMUZ SUAT ÖZER'İN UYGUR TÜRKLERİ İÇİN YAPTIĞI BESTEYİ BURADA PAYLAŞIYORUZ.

SAYGILARIMIZLA...

Milyonlarca kişiye ulaşan Türkçenin Diriliş Hareketi Sayfasında izleyebilirsiniz:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=560408887854326&id=153104751372333