Türkiye’de ilk defa şehit bebekler adına Şırnak’ın Cizre ilçesi Konak Anaokulunda kütüphane açıldı.

Şırnak’ta şehit olan bebekler adına açılan kütüphanede eğitici oyuncaklar, hikaye kitapları ve geri dönüşümden yapılan bebekler bulunuyor. Cizre’de farklı tarihlerde terör örgütünün şehit ettiği çocuklar adına Şehit Bebek Ve Çocuk Oyuncak Kütüphanesi, Konak Anaokulunda açıldı. Kütüphane açılışına Şırnak Valisi Cevdet Atay, İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Hatice Atan, Cizre İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, il ve ilçe protokolü katıldı.

Kütüphane açılışında konuşan Vali Atay, "Çocuklarımız inşallah burada güzel vakit geçirirler, hem de geleceğe vatanını milletini seven bireyler olarak yetişirler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Vali Atay, daha sonra kütüphaneyi çocuklarla beraber gezdi.

Kütüphane hakkında bilgi veren İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Hatice Atan, "Cizre Konak Mahallesinde bulunan miniklerimize bugün şehit bebek ve çocuk kütüphanesi açılışını yaptık. 40 yıl öncesinde terör örgütünün köy baskınlarında şehit ettiği ilimizin resmi kayıtlarında 120 tane çocuğumuz var. Bizlerde bu çocuklarımızın isimlerini yaşatmak için İçişleri Bakanlığımıza verdiğimiz proje ile şuana kadar 3 kütüphanemizi yaptık. Terör örgütü çoluk çocuk demeden bu bölgede hep masumları katletti. Terörü lanetliyoruz ama çocuklarımızın isimlerini kardeşleri ile birlikte yaşatmaya devam edeceğiz. Bu kütüphanede ciddi bir emek var, annelerimiz kadınlarımız oyuncakları ilmek ilmek dokuyarak kütüphaneye koydular. İçişleri Bakanlığımız sadece terör boyutu ve güvenlik boyutu çalışmalar yapmıyor. Bu tür dokunuşlarda yapmaya devam ediyor. Bu projemiz Türkiye’de bir ilktir. Bu yüzden bizim için çok anlam ifade ediyor. Çocuklarımız için inşallah bütün ilçelerimizi sevgimizle dualarımızla kuracağız. Çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun diyoruz" diye konuştu.