Sözde Müslüman ülkeler, Çin gezisine katılarak Uygurların çok mutlu olduğunu söylediler!


İşgalci Çin yönetimi Doğu Türkistan’daki insanlık suçları ile soykırım cinayetlerini dünyadan gizlemek ve  bu suçlarına destek ve taraftar bulmak amacı ile Başkanlığının BAE. Vatandaşı  Dr.  Ali Raşit El-Nuanmi’nin yaptığı  ” Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi (TWMCC) üyesi  çoğunluğu  14   Arap Müslüman ülkeden 30  kadar  Müslüman lider,  akademisyen  ve gazetecileri Doğu Türkistan’a davet ederek Müslüman Türklerin ağırlıklı olarak yaşadığı Doğu Türkistan’ı ziyaret ettirdi.  Sözde bu “Müslümanlar  Konseyi ” üyeleri  Urumçi’de yaptığı ortak açıklamada  kahredici ve utanç verici yalanlarla dolu   büyük bir skandala imza attı. Ortak açıklamasında ” Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanların mutlu ve huzur içinde yaşadıklarını İşgalci Çin’in  bölgede yıllardır sürdürdüğü ÇKP Terörünü başarı olarak   kutladıklarını  belirterek  “ÇKP’in islam inancını tahrip ve hakaret etmesini  onay ve  Müslüman Soykırımına destek   verdiklerini ”  utanmazca ve akılsızca   açıkladılar. 

Doğu Türkistan’ı ziyaret eden alimler durumdan memnun: Müslüman liderlerden Çin zulmüne skandal destek

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi (TWMCC) Başkanı Dr. Ali Rashid el-Nuaimi başkanlığındaki 14 Müslüman ülkeden 30’dan fazla Müslüman lider ve akademisyen hafta başında Müslüman ve Türklerin ağırlıklı olarak yaşadığı Çin’in Uygur Özerk Bölgesi’ni ziyaret etti.

TWMCC liderliğindeki heyet, aralarında Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır, Suriye ve Bahreyn’in de bulunduğu 14 ülkeden 30’dan fazla İslami şahsiyet ve alimden oluşuyordu. Tunus, Bosna-Hersek, Kuveyt ve Güney Sudan da Doğu Türkistan’ı ziyaret ederek Çin’in Doğu Türkistan’da devam eden sömürgeleştirme, soykırım ve zulüm kampanyasına destek verdi.

ÇİN’İN ÇABASI TUTARLI AMA YETMİYOR’


TWMCC Başkanı Dr. Ali Rashid el-Nuaimi, Uygur Türklerini kastederek “Saldırılar sokaklardaki sivillere, dini liderlere yönelik. İdeolojilerini takip etmedikleri için Müslümanları öldürüyorlar. Hiçbir anayasaya saygı duymuyorlar, kendi hukuklarını oluşturmak istiyorlar” dedi ve “Burada tüm Müslümanlara Çinli olarak bakıyoruz. Farklı kimliklerin birbirini tamamladığını anlamalısınız. Farklı kimlikler birbiriyle çelişmez” diye ekledi.

Çin yönetimine göre, Sincan bölgesindeki toplama kampları Uygur Türklerinin iş bulmalarına, gelirlerini artırmalarına ve en önemlisi bölgede sosyal istikrarı ve uzun vadeli barışı korumalarına yardımcı oluyor. Sincan bölgesine giden ekipte yer alan Suudi Arabistan’ın eski eğitim bakanı Dr. Abdullah el-Ubeyd, “Hükümet şiddeti, aşırılığı ve terörizmi ortadan kaldırmak için büyük ve tutarlı bir çaba sarf ediyor, ancak hala terörü ve şiddeti kışkırtan aşırı fikirler var” dedi.

DUK BAŞKANI İSA : “MÜSLÜMANLAR KONSEYİ” MÜSLÜMANLARA İHANET ETMİŞTİR

Dünya Uygur Kongresi bu konuda bir bildiri yayınladı ve ” Dünya Müslüman Toplum Konseyi “ni (WMCC) şiddetle kınadı. Dünya Uygur Kongresi Başkanı Isa Shav yaptığı açıklamada, ” Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi’nin bu tanıtım röportajına katılması ve şimdi Çin hükümetinin açıklamasını tekrarlaması çileden çıkarıcıdır” dedi. “Bu, WMCC’nin Çin hükümetinin ellerinde acı çeken milyonlarca Müslüman kardeşine ihanetidir ve onların anayasasına aykırıdır.”

Dünya Uygur Kongresi başkanı Sayın İsa Sağ röportajımızı aldı ve dünya toplumuna, Müslüman çoğunluklu ülkelere, İslami dini liderlere ve alimlere ve tüm Müslümanlara Çin hükümetinin Uygurlara ve diğerlerine karşı işlediği barbarca suçları kesin bir şekilde kınamaya çağırdı. 

Şu anda Çin tarafından organize edilen turun, Urumçi’nin yanı sıra Altay gibi diğer doğal noktaları da gezdiği biliniyor. Çin’in Uygur soykırımı politikasını örtbas etmeye çalıştığı sözde “Müslüman Alimler Grubu”nun, soykırım kurbanları Uygurların feryatlarını ve dünyanın eleştirilerini görmezden gelmesi ve rol oynaması Çin’in göz boyama propagandasında sadece Uygurları kızdırmakla kalmıyor, aynı zamanda tüm dünya toplumu tarafından şiddetle eleştiriliyor.

SUAT ÖZER - İNSAN OLMAKTAN ÖTESİ YALANDIR YALAN

Uygurlar başta olmak üzere acı çeken tüm Türk yurtları ve tüm insanlar için....

https://youtu.be/TUoi3yCeptU