TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NE YAPSIN?


1960’lı yıllardan beri MHP ve benzer çizgide fikri olan siyasal partiler halktan en fazla % 20 civarında oy aldılar ve hiçbir zaman tek başlarına iktidar olacak şansları olmadı. 80 ihtilalinden önce ve sonra koalisyon ve seçim işbirlikleri bu yüzden yapılmak zorunda kalındı. Siyasi partiyseniz amacınız iktidar olmaktır. Böyle bir amacı olmayan ve % 1 ler civarında oy alan ideolojik partiler vardı ve bundan sonra da olacaktır. Fakat “Türk Milliyetçiliği” halkın çoğunluğunun benimsediği bir görüş olmalıdır. Türk milliyetçileri de bunun için çalışmalıdır. 
Sosyal medyadaki arkadaşlarımın çoğunluğu “Türk Milliyetçisi” doğal olarak. Bu kişilerin iki ay sonraki seçimler için üç gruba bölündüğünü görüyorum.

MHP’de olup Cumhur İttifakını destekleyenler; İYİ Partide olup Millet İttifakını destekleyenler ve bunun ikisinin “Türk Milliyetçiliği” fikrine ihanet edenlerle iş birliği içinde olduklarını düşünerek üçüncü grubu oluşturanlar. Bu üçüncü grupta bulunanların çoğunluğu da Zafer Partili ve “Ata İttifakı” etrafında birleşerek Dr. Sinan Ogan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiler. Şimdi bu üç gruptakilerin her biri diğerlerini bir şekilde suçluyor. Yakınımdaki “Türk Milliyetçisi” sayabileceğim gençlerden Muharrem İnce’nin duruşunu beğenenlerin sayısı da az değil.


Bunların hepsi bir olup kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkarıp seçtiremezler miydi? Türk Milliyetçilerinin çoğunluğunun gönlünden geçen fikir bu. Bence seçtiremezlerdi. Özellikle İYİ Parti “Ülkücü” Türk Milliyetçiliğinden ortanın sağına açılım yaptığı için kamuoyu yoklamalarında % 15-20‘lere kadar tırmanmış oy oranlarına sahip görünüyor. MHP, “Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına alanlar”la işbirliği yaparak varlığını sürdürmeyi çare olarak görüyor. En önemlisi Türkiye’de biz hala kendimiz seçmiyoruz iktidarımızı, dış güçler yoğun olarak etkili ve seçilecekler de bunu biliyor. Yakın bir gelecekte günümüz gençleri siyasette aktif rol aldıklarında “Tam bağımsız Türkiye” fikrini savunanların emperyalist ülkelerin etkisi olmadan iktidara geldiğini göreceğiz.


Ülkücü Türk Milliyetçileri ne yapsın bu seçimlerde?

Burada söyleyeceklerim şahsi fikrim olacak elbet.  Ben bir bilim adamı olarak yapabileceğim en iyi şeyin, oturup işimi daha iyi yapmak, alanımla ilgili üretebileceğim eserlere odaklanmak olduğunu düşünüyorum. Mümkün olduğunca gündelik siyasetin hayatımdan çalmasına fırsat vermemeliyim.  Çünkü gündelik siyaset küfürlü, kirli, trollerle-yanaşmalarla dolu, bölünmüş, mutsuzluk veren bir alan.  En iyisi oturup kendi işini iyi yapmaya çalışmak.
İttifakların içinde bulunan Türk Milliyetçilerinin diğerlerini bölücülerle işbirliği yapmakla suçlaması, tencere dibin kara seninki benden kara hikâyesi.

HÜDAPAR ile HDP nin birbirinden farklı olduğunu düşünmüyorum. Biri Marksist dinin diğeri sözde İslam dininin irticai temsilcileri. İkisi de terörizmi kınamıyor, lanetlemiyor hatta destekliyor, talepleri ülkeyi bölmek. İyimser gözle bakarsak ittifaklarda Türk Milliyetçilerinin, vatanın birliği ve bütünlüğünü savunanların çoğunlukta bulunması bölücülere engel olunması açısından iyi bile görülebilir. İttifakta olmayanların seçilme şansı yok. Oy kullanırsam temel ilkelere bakacağım. Başta laiklik olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerini kim savunuyor?  “Türk” kimliği ile Atatürk’le sorunu var mı? Avrupa Birliğinin sahip olduğu çağdaş değerlere bakış açısı ne? Türk Dünyasına, Turan fikrine nasıl bakıyor? Adalet, liyakat, eşitlik prensiplerine nasıl bakıyor?