Uygur Kızı Nazime Beyaz Saray'daki Stajını Başarıyla Tamamladı

TDH TÜRK HABER OLARAK KENDİSİNİ KUTLUYOR VE KURUCUMUZ SUAT ÖZER'İN UYGUR TÜRKLERİ İÇİN YAPTIĞI BESTEYİ BURADA PAYLAŞIYORUZ.

SAYGILARIMIZLA...

Milyonlarca kişiye ulaşan Türkçenin Diriliş Hareketi Sayfasında izleyebilirsiniz:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=560408887854326&id=153104751372333

*****

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Kaynak: www.uyghurnet.org

uyghur-news-uygur-haber
ABD’de  dünyaya gelen ve şu anda  Washington’da yüksek öğrenimine devam eden Uygur Türkü Nazime Nebijan'ın, Eylül  ayında  ABD Başkanlarının resmi ofisi ve İkametgahı olan  Beyaz Saray’a stajyer memur (intern) olarak kabul edildiği görevini  16 Aralık tarihi itibariyle  başarı ile tamamladığı bildirildi.


Babası Doğu Türkistanlı Tarihçi- Yazar Dr.Nebijan Tursun’un  sosyal medya hesabından  paylaştığı  habere göre; Nazime Nebijan Şimdiki Başkan Joe Biden’in başkanlık görevine başlamasından sonra ilk kez   bu yılın Temmuz ayında açtığı stajyer memur alımında  binlerce   adayın arasından  seçilerek  Beyaz Saray’daki Başkanlık Ofisi’nde  3 ay süre ile Stajyer memur (İntern) olarak çalışmaya hak kazanmıştır.


Nazime  Nebijan’a Beyaz Saray’daki Başkanlık Ofisi'nden gelen kabul yazısında   Stajyer Memur seçilmesinden dolayı  Başkan Joe Biden ile başkan Yardımcısı Kamala Harris’in kendisi tebrik ettiğini  bildirmiştir.

”Umumi Uygur Tarihi”

Başarılı Uygur kızı Nazime’nun 13 ciltli  büyük hacimli ”Umumi Uygur Tarihi” kitabının yazarı ve aynı zaman Özgür Asya Radyosu Uygurca bölümü  Baş editörü  Babası Dr.Nebijan  Tursun,  kızının bu başarısından dolayı sosyal medya hesabından şunları paylaştı : ”  Başarılı  bir  Uygur   genci  olan Kızım Nazime’nin  ABD. devletinin en üst yönetim organında Stajyer memur olarak kabul edilmesi ve bu görevini başarı ile tamamlaması  beni ve ailemi sevindirdi  ve çok gururlandırdı.  Bunun yanında özellikle  Çin’in  işgalindeki  ana  yurdumuz Doğu Türkistan’da  işlediği insanlık suçları ve  etnik soykırım tehdidi altındaki 20 milyon Uygur Türkü’nün  muhacerette dünyaya gelen bir mensubu olması  tüm Uygur soydaşlarımızı de sevindirerek  gururlandırmıştır. Doğu Türkistan’da son güçlerini kullanarak  varlıklarını koruma savaşı vermekte olan Kardeşlerimiz için de bir teselli ve    moral  kaynağı olmuştur.  Sevgili kızım  Nazime, seni bu  ve diğer tüm başarıların için candan kutluyorum. Yolun  açık, geleceğin  ak  ve parlak olsun. Amin.” ifadelerini kullandı.
Nazime’nin Başarısı Diaspora Uygurlarını Sevindirdi.


Nazime Nebican’in bu başarısı ABD. başta dünyanın değişik ülkelerinde  yaşayan ve ülkelerindeki ÇKP  Faşizminin baskı, zulüm ve soykırım  cinayetlerinden kaçarak dünyanın dört bir yanına dağılan ve ülkelerindeki dramatik durum  sebebiyle mahzun ve  üzüntülü olan Uygurları bir parça de olsa sevindirdi. Doğu Türkistanlılar kendisini  bizzat veya sosyal medya  üzerinden  kutlayarak  tebrik  mesajları yağdırdıkları  belirtildi.

Nazime Nebijan Kimdir ?

Nazime Nebican Doğu Türkistanlı Uygur Türkü Tarihçi  Dr. Nebijan Tursun’un kızı olarak 2001 yılında Washington’da dünyaya geldi.  

Lise öğreniminden sonra  G.Washington Üniversitesi  uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi bölümünde öğrenim görme hakkı kazandı. Nazime Nebijan   bu Üniversitedeki derslerine  devam ederken,  ikinci bir bölüm  olarak aynı Üniversitenin  Maliye-İktisat bölümüne  de  ikinci dal olarak devam etti.  Önümüzdeki dönemde ise,  Hukuk Fakültesinde öğrenime devam etmek için  sınavlara hazırlanmaktadır.


Nazime Nebijan başarılı öğrenim hayatını sürdürürken sosyal  aktiviteler ile   toplumsal çalışmalarda  da öncü ve   aktif olarak devam ettirmektedir.   Washington Üniversitesi  Bayan Hukukçular (Avukatlar) Derneği Başkan Yardımcılığının yanı sıra Üniversitenin  bir çok Öğrenci  Kulüplerinin kurucusu ve yöneticisi olarak görev yapıyor. Nazime Nebijan tüm okul hayatında bütün sınavlarda “A” derecesi alarak üstün  başarılar sergiledi.

Öğrenimi sırasında ABD’nin ünlü Bankalarından Bank Fed’ta staj için başvurdu. 4 bin kişinin katıldığı sınavda   başarı  kazanan 30 kişiden biri olarak  ABD Merkez Bankası (Bank Fed)’te   3 ay süre ile   stajyer Bankacı   olarak çalıştı. Şimdi ise dünya siyasetinin  en önemli merkezlerinden Beyaz Saray’daki ABD.Başkanlık Ofisinde stajyer memur olarak  3 aylık stajyer memurluk  görevini başarı ile tamamlamış bulunuyor. Kendisi esaret altındaki ülkesi ve  öz halkı Uygurlara ve onların davasına  daha da yararlı olabilmek için ileride iyi bir avukat  ve donanımlı bir hukukçu olarak katkı vermeyi   hayatının  bir hedefi olarak seçtiğini ifade ediyor.


Halen ABD Yönetiminde  bazı  önemli  konumlarda görev alan  Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri;


Dr. Nuri Türkel:  ABD.Parlamentosuu alt Kanadı Temsilciler Meclisi(Kongre’ye) bağlı Uluslararası Dini Azınlıklar Komitesi başkanı
Elnigar İltebir: İstanbul Kabataş Lisesi mezunu olup,  Harward Üniversetindeki öğrenimini tamamladıktan sonra Beyaz Saray Ulusal Güvenlik  Ofisinde   uzun yıllar çalıştı.
Nazime Nebijan: Seçildiği Beyaz Saray Başkanlık Ofisi’nde  3 aylık Stajyer memurluk  görevini  16 Aralık’ta başarı ile tamamlamıştır.


TEBRİK : Beyaz Saray Başkanlık ofisi   stajyer Memur olarak seçilen ve  bu görevini  başarılı bir şekilde  tamamlayan Uygur Kızımız Nazime Nebican’i  bu  başarılarından dolayı  kutlar, ana vatanı Doğu Türkistan  hakkındaki  bu güzel arzusuna  bir an önce kavuşmasını diliyoruz.  (UYHAM)