Uygur Türklerinin Beyaz Saray önünde başlattığı açlık grevi devam ediyor. Çin, virüs bahanesiyle Doğu Türkistan'da sıkı karantina uygulamaları yürütülüyor.

Uygur Türklerinin Beyaz Saray önünde başlattığı açlık grevi devam ediyor

Çin, virüs bahanesiyle Doğu Türkistan genelinde sıkı karantina uygulamaları yürütülüyor. Sıkı karantina kapsamında soykırıma maruz kalan Doğu Türkistanlılar açlığa mahkum ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Çin’in toplama kampı şahitleri, Beyaz Saray önünde açlık grevi başlattı.

Kızıl Çin, soykırım yöntemlerine bir yenisini ekledi. Uygur Türklerini toplama kamplarına atan ve Doğu Türkistan’ı dünyanın en büyük hapishanesine çeviren Çin rejimi, bu kez de Çin virüsünü bahane ederek Uygur Türklerini açlığa mahkum etti. Doğu Türkistan’daki Çin’in toplama kampı şahitleri, Çin rejiminin Doğu Türkistan’da uygulamakta olduğu demografik, sosyolojik, Kültür-medeniyet ve açlık soykırımına dikkat çekmek için Beyaz Saray önünde açlık grevi başlattı.

Açlık grevinin 3’üncü gününde baygınlık geçiren toplama kampı şahidi Tursunay Ziyavudun, “Birçok insan biraz hasta olduğum için beni umursuyor ama halkımdan milyonlarca insan ölüyor, onlara bakacak kimse yok; milyonlar vatanımda öldürülürken ben hastaneye gitmekten utanıyorum.” diyerek vicdanlara seslendi.

Toplama kampı şahidi eylemciler, Doğu Türkistan’daki kamplarda işkenceye maruz kalan şehit edilen Uygur Türkleri için canlarını hiçe sayarak Çin rejimini protesto etti.