Van’da Kadim Geleneksel Derneği tarafından düzenlenen epoksi eğitimi ile kadınlar, yaptıkları çeşitli tasarımlarla aile bütçelerine katkıda bulunacak.

Kadim Geleneksel Derneği, kadınların sosyal hayata daha çok katılımını sağlamak amacıyla epoksi eğitimi düzenledi. Dernekte düzenlenen eğitim ile ilgili açıklamada bulunan Eğitimci Berrak Kederli, 10 yıldır el sanatları alanında usta öğretici olarak görev yaptığını ifade etti. El sanatlarının bütün alanlarıyla ilgilendiğini aktaran Kederli, “Günümüzün sanatlarından olan epoksiyi hoca arkadaşlarımla uygulamalı olarak çalıştık. Epoksi, iki kimyasal maddenin birleşimiyle elde edilen bir çalışmadır. 24 saat sonra kürleşerek dekoratif tabloların meydana gelmesini sağlıyor. Doğada topladığımız tüm materyallerle, çiçeklerle, istiridyeler, midyeler ve taşlarla dekoratif tablolar, masalar başta olmak üzere dekorasyona ait bütün ürünlerin üzerinde görsel olarak tamamlamak adına epoksiyi kullanabiliyoruz. Daha çok takılarda kullanılmaktadır” dedi.

Kadınların epoksiye olan ilgisinin memnuniyet verici olduğuna vurgu yapan Kederli, “Bugün bu eğitimi, eğitimci arkadaşlarımıza verdik. Onlar da kendi öğrencileri ile paylaşacaklar. Bu çalışma ile kadınların hem sosyalleşmesini hem de ekonomiye katkıda bulunmasını sağlıyoruz. Epoksi günümüz materyali olduğu için dekoratif amacıyla çok kullanılıyor. Bayanlar yapıyor, satıyor ve ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Ben bu manada bu eğitimin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Usta öğretici kadınlar ise eğitimde öğrendikleri epoksi sanatını kendi kursiyerlerine aktaracaklarını söylediler.