Elazığ’da, Türkiye genelinde kutlanan Yerli Malı ve Tutumluluk Haftası çerçevesinde, İpek Yolu Uluslararası Gençlik Merkezi düzenlenen bir etkinliğe katılım sağlayarak açtığı stant ile göz kamaştırdı. İsmetpaşa İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, yerli teknolojik ürünlerin sergilenmesi ve tanıtımı büyük ilgi gördü.

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası, Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle vatandaşları yerli ürünlerle buluşturuyor. Bu çerçevede Elazığ’daki İsmetpaşa İlkokulu ile İpek Yolu Uluslararası Gençlik Merkezi tarafından öğrencilere yönelik bilinçli tüketim konusunda farkındalık oluşturmak amaçlı farklı konsept hazırlandı. Düzenlenen etkinlikte, yöresel ürünler yer alırken İpek Yolu Uluslararası Gençlik Merkezi tarafından üretilen birçok yerli teknolojik ürün de sergilendi. Öğrenciler, bu ürünlerle tanışarak yerli üretimin kalitesini ve çeşitliliğini yakından gözlemleme fırsatı buldu.

Sergi büyük ilgi gördü

Etkinlikteki amaçlarının yerli ürünleri desteklemenin yanı sıra gençleri teknolojiye yönlendirmek olduğunu belirten Girişimci Kuluçka Merkezi teknikeri Beytullah Türk, ’’İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi olarak İsmetpaşa İlkokulunda Yerli Malı Haftasında biz de teknolojik ürünlerimizi sergilemek için buradayız. Genelde Yerli Malı Haftası dendiği zaman aklımız gelen ilk şeylerden bir tanesi dut, pekmez ve kayısı gibi ürünler akla geliyor. Fakat artık bu konsepti artık biraz değiştiriyoruz. Teknolojik ürünleri de yerli malı haftasında sergiliyoruz. İsmetpaşa İlkokulunda biz de standımızı açarak yerli olarak geliştirdiğimiz elektronik kartlarımızı, roketlerimizi, robotumuzu ve dronlarımızı buraya getirerek öğrencilere sergiledik. Çok büyük bir ilgi odağı oluştu. Düzenlenen bu sergide bir yanda badem, fasulye ve bastık gibi ürünler yerini alırken diğer yanda ise roket, robot, insansız hava araçları, elektronik kartlar ve aviyonik sistemler gibi teknolojik ürünler de yerini almaktadır. Bundan sonraki süreçlerde artık teknolojik ürünleri de yerli malı haftasına dahil etmeyi planlıyoruz” dedi.

Yerli ve milli olan teknolojik ürünlerin sergilenmesinin yerli malı kullanımını artırmak ve bilinçli tüketimi teşvik etmek adına önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Okul Müdürü Mehmet Yıldız, ’’1983’ten beri tutum, yatırım ve Türk Malı Haftası olarak ülkemizde her yıl 12-18 Aralık arası kutlanmakta. Biz de okul olarak bu programımızı gerçekleştirdik. Farklı bir konsept olsun, istedik. Yerli ürünlerimiz stantta. Ayrıca bulunduğumuz coğrafya itibari teknolojik alanda da ileri seviyede olmamız gerekiyor. Çocukların ufkunu açabilme adına İpekyolu’nun da burada kurduğu stantta çocuklarımıza farklı teknolojik aletleri tanıtıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerden 7 yaşındaki Yusuf Akif Tamer, ’’TEKNOFEST’te dereceye giren ürünleri gördük çok sevindik. Dron gördük, değişik değişik yöresel ürünler de gördük. Ben de büyüdüğümde TEKNOFEST’te gitmeyi düşünüyorum. Evde legolardan dron yapıyorum. TEKNOFEST’e gideceğime inanıyorum’’ şeklinde konuştu.