Değerli TDH TÜRK HABER okuyucuları, sizlere güzel bir haberimiz var. İsviçre sağlık sektörünün saygın ismi Dr. Erkan Tuğral bundan böyle köşesinde sizler için yazacak... Merak ettiğiniz konularda yardım almak için bizlere email ya da WhatsApp üzerinden sorularınızı gönderebilirsiniz. 

İletişim: [email protected] 

WhatsApp: +41 77 522 50 75 

Dr. Erkan Tuğral Kimdir? 

Erkan Tuğral

Dr. Erkan Tuğral Antalya'da doğdu. Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun oldu. Akdeniz Ünv. Tıp Fakültesi Fizyoloji bölümünde Phd Doktora Programını tamamladı. 

2003'te Bulgaristan Sofya'da Dünya Fizyoloji Kongresi'nde en iyi genç bilim adamı ödülünü aldı. Araştırmasını daha sonra Rusya'da Yaroslavl şehrinde bir yıl sonraki Dünya Kongresinde sundu.

ABD'de California Universitesi San Francisco'da görevli Prof. Dr. Herb Meiselmann ile Fizyoloji alanında ortak bilimsel araştırmalarda bulundu.

2007'de Ingiltere'de Liverpool Universitesi Tıp fakültesi Kalp Cerrahisinde calıştı. Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim hastanesi Londra Canterbury Acil servisinde görev aldı ve Brighton Durrington GP Surgery Merkezinde çalıştı.

Almanya'da Frankfurt Giessen Üniversitesi Tıp Fakültesi, NRW , Baden Württemberg ve Niedersachsen Wolfsburg Helmstedt Helios Klinik'te uzun yıllar Innere Medizin–dahiliye bölümünde Kardiologie, Gastroenterologie ve Geriatrie bölümlerinde görev yaptı. 

Son Alman genel seçimlerinde CDU'dan Wolfsburg bölgesi milletvekili adayı oldu. ATV, Show TV , Kanal D, TGRT, Beyaz TV gibi Avrupa ulusal kanallarında ve kanal Avrupa NRW'de TV programları yaptı.

2020'de İsviçre Zürich'e geldi. Kardiolog Dr. Şerafettin Onk ile birlikte Höri Praxis'te Herz und Allgemein Innere Medizin - Kalp ve Genel Dahiliye Praxis'inde hizmet vermektedir.

Kllinik am Südring Alman dizisinde, Köln Stüdyolarında doktor rolünde SAT 1 kanalında oynadı. Berlin Metro FM Radio'sunda programlar yaptı.

İsviçre'de de gazetelerde yazılar, radyo ve TV programlarına devam etmektedir. Zürich'te vakit buldukça Zürih Musiki Derneği korosunda ve folklör gruplarında görev almaktadır.

Alman Vatandaşıdır, evli değildir, çocuğu yoktur.

TDH TÜRK HABER olarak kendisini yürekten kutluyor, aramıza hoş geldiniz diyoruz.