Esas savaş budur. Evrensel gerçeklerin gücünü arkanıza alın, kendinize ve Türk Milletine güvenin gerçek özgürlüğü o zaman yakalayabiliriz.

Size para veriyorlar, sonra sizden bu paraları çalıyorlar.

Tükettirerek, borçlandırarak, kandırarak, reklamla demogoji ile. Neden?

Çünkü birleşmeyin diye, sizi kendilerine bağımlı yapmak için, sizde onların istediği hedefleri kendinize koyuyorsunuz başarılı olmak için. Onlar üniversite hedefi koymanızı istiyor siz bütün paranızı üniversiteye harcayıp daha çok borçlanıyorsunuz, onlar kahve içmenizi istiyor içiyorsunuz, hasta olmanızı istiyor oluyorsunuz, tek dert daha çok borçlanmanız.

Size istediklerini düşündürüp istetiyorlar! Önünüze en güzel reklamları, en önemli akademisyenleri, en iyi filmleri, en müthiş demogogları koyuyorlar ikna etmek için. Sizde onların dediği herşeyi kabul eder bir yaşam seçiyorsunuz. Onların istedikleri hedefleriniz oluyor.

Kullandığınız araba, taktığınız saat gittiğiniz okul, öğrendiğiniz bilgiler, yaptığınız makyaj, yediğiniz yemek, inandığınız din, oy verdiğiniz parti herşey onların istediği. Siz onları zengin etmek onları rahat ettirmek için yaşıyorsunuz. Herşeyiniz onlar için.

Çocuğu bile onlar için doğuruyorsunuz. Filozoflar, bilim insanları, entellektüeller başarılı olma yolunda bu bilinç sömürüsünü kabul ederlerse başarılıdır. Asla kendilerine gerçekten karşı olanların topluma öncülük etmesi toplumu çizgisinden çıkarması istenmiyor.

Tarihte çok az insan var ki onlara karşı başarılı sistem dedikleri budur. Sizi siz yönettiğinizi sanırsınız aslında herşey bir sihirbazlık oyunudur. Size ait olduğunu düşündüğünüz tüm kararlar hayatınızın çalınmasıdır. Ama siz kazandıklarınız için fedakarlık yaptığınızı sanarsınız. Sadece zamanınızı ipotek altına alır onların kölesi olursunuz. Gerçek başarı sizi manipüle eden kuklacılara karşı kazanılmış başarıdır. Atatürk bunu uyguladı ve anlattı milletine.

Gerçek özgürlüğü! Gerçekten insanın özü nasıl bir yaşam ister sorusunun cevabıdır Atatürk’ün yaptıkları. Bu oyundan tek çıkış var Tüm yatırımlarınızı, harcamalarınızı (zaman, emek ve para) onlara karşı yapmaktır. Ancak onlar şunuda biliyor sizin oyunu farkına varıp harekete geçeceğinizi o sebeple kendilerine karşı olan fikirlere de yatırım yapıyorlar.

Kontrol edebildikleri Karşı fikirler üretiyorlar Onların kendi ürettirmediği karşı fikirlerde dünya da çok azdır. Onlara karşı özgür bilinç tarafından üretilmiş en etkili fikir Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleridir. Tüm zamanınızı tüm emeğinizi tüm paranızı bu fikirlere inanmışlara bu yolda savaşanlara harcayın.

Ancak o zaman gerçek özgürlüğü yakalayacak gelecek nesiller oluşur. Kukla olmayın, kanmayın, yürüyen ölülere dönüşmeyin, hayatınızı yalana dönüştürmeyin, evrensel gerçeklerin gücünü arkanıza alın, kendinize ve Türk Milletine güvenin gerçek özgürlüğü o zaman yakalayabiliriz.

Esas savaş budur...