Sahtekarlık!

Bugün son günlerde çokça tartışılan bir konudan bahsedeceğim.

Bir tüketicinin internet üzerinden yazılı şikayeti ile başlayan ve Patiswiss markasının sözde CEO'sunun verdiği cevap ile başlayan ancak dünyada ve Türkiye'de göz ardı edilemeyecek bir boyuta ulaşan bu konudan bahsedelim.

Birçok kişi sosyal medya üzerinden iş yürütmeye ve kolay para kazanmaya çalışırken, bazıları da meslek sahibi olmadan önemli makamlarda çalışıyormuş gibi yaparak yolunu bulmaya çalışıyor. Hepsinin tek bir amacı var; kolay ve büyük paralar kazanmak.

Bu durumda hiçbiri bir insana, bir çocuğa ya da bir hayvana zarar vermeyi düşünmüyor.

Kontrol edilmesi ve denetlenmesi gereken alanların çoğu göz ardı ediliyor.

Dünya öyle bir hale geldi ki diplomalı uzmandan çok sahte diplomalı uzman var.

SOSYAL MEDYADA milyonlarca takipçisi olan sahte sporcular, beslenme uzmanları, asistanlar, doktorlar, psikologlar vs. vs. hepsi kamera karşısına geçip bilmeden bir şeyler anlatıyor, açıklıyor, yazıyor.

Örneğin SAHTE HAKİM, GERÇEK savcıyla evlendi.

Cübbe giyen öğretim görevlisi ya da avukat olmuştur.

Üniversite okumamış öğretmenler ya da hemşireler okullarda çocuklarımıza ders veriyor ya da hastalarımıza bakıyor.

Maalesef Türkiye mesleki diplomalarda sahtecilikte ön sıralarda yer alıyor.

Aşağıda haberlerden bazı alıntılar yer almaktadır:

İstanbul'da emniyet müdürü üniformasıyla dolaşan, vatandaşa kimlik soran, belinde silah taşıyan, altında çakar olan araba kullanan adam mahkemelerde iş adamı.

İzmir'de sahte bir general tutuklandı. General olmadan önce de Bursa ve Mersin'de sahte MİT görevlisi olarak dolaşıyordu. Sahte emir subayı da onunla birlikte tutuklandı. Bu emir subayı da sahte.

Adana'da sahte bir vali vardı. Devlet hastanesine malzeme almak için iş adamlarından bağış istedi. Sahte vali daha önce Konya, Malatya ve Yozgat'ta da sahte valilik yapmıştı.

Aydın'da da sahte bir kaymakam vardı. Kuşadası kaymakamı tatile gitmiş ve yerine Söke kaymakamı gelmişti. Bu sahte kaymakam Kuşadası'na gitti ve stajyer kaymakam olarak atandığını belirtti ve İçişleri Bakanı'nın yeğeni olduğunu söyledi. Göreve başladı ve üç gün boyunca kaymakam olarak çalıştı ve hatta imzasını attı.

Kocaeli'de sahte müsteşar yakalandı. Maliye Bakanlığı müsteşarı olduğunu iddia eden bir kişi eşiyle birlikte 5 yıldızlı bir otelde kalıyordu. Maliye Bakanlığı ile sorun yaşayan iş adamlarını tokatladı.

İstanbul'da sahte müfettişler de yakalandı. SGK müfettişi gibi davranıyorlardı.

Kuaför salonlarına ve güzellik salonlarına giderek denetim yaptıklarını iddia ettiler. Onları para cezalarıyla tehdit ederek zorla para aldılar. Bu sahte müfettişlerden birinin Suriyeli olduğu ortaya çıktı.

Bartın'da sahte imam.

Adana'da sahte muhtar.

Aydın'da sahte bankacı.

Bursa'da sahte gümrük memuru.

Mersin'de sahte cenaze levazımatçısı.

İstanbul'da sahte pilot.

Liste uzayıp gidiyor. Demek istediğim şu: gözlerimizi dört açalım ve en ufak bir şüphe duyduğumuzda ilgili makamlarla temasa geçelim.

Sağlıkla ve güvende kalın.

Candan Işık