Köln’de Sözde “Soykırım Anıtı” Dikilmesine Karşıyız!

Değerli TDH TÜRK HABER okuyucularımız,

Almanya’daki vatansever dostlarımız bir imza kampanyası başlattılar. Sizlerin de katılması çok ama çok gereklidir. 

Aşağıda bilgileri ve kampanya bağlantısını bulabilirsiniz. 

Saygılarımla 

Suat Özer 

** 

“Soykırımı Hatırlatma İnisiyatifi” adlı oluşum tarafından Köln’ün merkezinde uzlaşı kültürüne aykırı, toplumsal dayanışmayı dışlayan bir anıtın dikilmesine karşı çıkıyor, imzanızla Köln ve Çevresi Türk Dernekleri ve Birlikleri İnisiyatifi’nin başlatmış olduğu imza kampanyasına destek çağrısında bulunuyoruz.

Saygıdeğer Hemşehrilerimiz,

Kıymetli Vatandaşlarımız,

“Soykırımı Hatırlatma İnisiyatifi”, uzun bir süredir Köln’de sözde bir anıt dikmeye çalışmaktadır. Son olarak, bahsekonu anıtın geçici olarak değil de uzun vadede dikili kalmasına müsaade edilmesine yönelik yapılan acil başvuru, 23.06.2023 tarihinde Köln İdare Mahkemesi’nce reddedilmiştir.

Adıgeçen oluşum, kesinleşmiş mahkeme kararları bulunmasına rağmen sürekli ajitasyon yaparak ve ithamlarda bulunarak şehir ve belediye üzerinde yoğun baskı kurmaya çalışmaktadır. Sözkonusu oluşum, Türk toplumuyla, yani tarihini suçladığı insanlarla diyalog kurma çabasına girmek bir yana, halihazırda alınmış olan kararları yok sayarak kasıtlı olarak bu kararları aşmak konusunda tereddüt etmemektedir.

Birçok Türk derneğinin temsilcisi olan Köln ve Çevresi Türk Dernekleri ve Birlikleri İnisiyatifi, bu pervasız tutumu tasvip etmemekte, daha saygılı ve kapsayıcı bir yaklaşım çağrısında bulunmaktadır. Tarihi olaylar hakkında varılacak bir uzlaşma, tüm aktör ve tarafların toplumsal katılımıyla gerçekleştirilecek kapsamlı ve yapılandırılmış bir diyalog süreciyle mümkündür. Özellikle de farklı görüşlere karşı hoşgörü böyle bir sürecin ön koşuludur.

Uzlaşıya dayalı güçlü bir toplumsal dayanışma için “Soykırımı Hatırlatma İnisiyatifi” tarafından anıt dikilmesine karşı çıkıyor ve imzanızla bizi desteklemeniz için çağrıda bulunuyoruz.

Köln ve Çevresi Türk Dernekleri ve Birlikleri İnisiyatifi

Bağlantı:

https://turkinitiativ.de/imza-kampanyasi/