İŞGALCİ ÇİN’İN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU WEİ’DEN UYGUR SOYKIRIMINI İTİRAF EDEN SÖZLER

Çin İstanbul Başkonsolosu Uygur Soykırımını savundu!

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

İşgalci Çin’in Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Çin Nazizminder etkilenen hastalıklı aklı ile işgalindeki Doğu Türkistan’da 2017 yılında sözde “Radikalizm ve Terörcülerle Savaş ” tanımı ile resmi devlet terörünün yasal olarak uygulanmasından sonra Hastalıklı Nazi Lider Hitlerden ilham ve örnek alarak ülke genelinde kurduğu yüzlerce Çin tipi Nazi Toplama Kampları ile Çin işgal rejiminin Uygurları toptan göz altına alarak hapsetmesi başa tüm insanlık suçları ile etnik soykırım cinayetlerinin yasal ve meşru olduğunu savunan bir açıklama yaptı. CHC. İstanbul Başkonsolosluğu twitter(X) hesabından bir paylaşım yapan ve kafası Çin Faşizmi içerikli ideolojik safsatalarla doldurulan aşırı Han Şövenizmi kafalı Başkonsolos Wei Uygur soykırımını “Onların(Uygurların) beyinleri hastalıklı. Biz de kurduğumuz okullarda(Çin tipi Nazi Toplama Kamplarında) onları gönüllü olarak tedavi ediyoruz .(Uygurları baskı, zulüm ve envaiçeşit Çin işkenceleri ile katlediyoruz.” ifadelerini kullandı.

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ GERÇEKLER

Geçtiğimiz aylarda tamamen Çin’in kontrolü altında ve izin verdiği yerleri ziyaret eden Avustralya’nın dünyaca ünlü televizyon kanalı ABC ekibi, Çin Komünist Partisinin (ÇKP) yıllar süren acımasız baskısının ardından Doğu Türkistan’ı bir turizm Cennetine dönüştürmeye çalıştığını aktarmıştı. ABC’nin 30 Eylül 2023 tarihinde yayımladığı özel raporunda, Çin’in baskıları neticesinde Doğu Türkistan’ın dünyadan izole edildiği bildirilmişti.

DOĞU TÜRKİSTAN’DA SOYKIRIM YAŞANIYOR!

Çin Halk Cumhuriyeti hükumetinin sistematik baskıları ve asimilasyon politikaları ile Doğu Türkistan’da bir halk topyekûn soykırıma uğradı ve bugün halen uğramaya devam ediyor. Milli, dini, siyasi ve kültürel olarak Doğu Türkistan’da Çinli olmayan tüm Türk kökenli milletler, bu baskının kurbanı oluyor. Doğu Türkistan’da soykırıma varan ağır insan hakları ihlalleri, her geçen gün dünya kamuoyunun daha çok gündemine geliyor.

Haber Yorum için : ÇHC.İstanbul Başkonsolosluğu sosyal medya platformu ve QHA.Ajansından yararlanılmıştır.