TBMM Genel Kurul’unda, Saadet-Gelecek Grubu tarafından verilen “Bir heyet gönderilerek, Uygur Türklerine yapılan baskı ve asimilasyonların yerinde incelenmesi’ önergesi yine AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 7 Kasım 2023 tarihinde, Saadet-Gelecek Grubu tarafından Uygur Türklerine yapılan asimilasyonların incelenmesiyle ilgili önerge sunuldu.

Asimilasyonların yerinde incelenmesi için Doğu Türkistan’a bir hayet gönderilmesi öne sürülen önerge, yine Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Haraket Partisi oylarıyla reddedildi.

Konuya ilişkin konuşan Saadet-Gelecek Partisi Grup Başkanı Özdağ şunları dile getirdi:

Şimdi Uygur Türkleri için Çin’e gidelim dedik ve yine reddettiler. Japonya Parlamentosunun yaptığını TBMM Başkanı olarak siz de yapabilirsiniz, Çin’in yaptıklarını dünyaya duyurun. Altı Parti Grubuna sesleniyorum; her gruptan 2 kişi ve grubu olmayan partiler de dahil olmak üzere bir heyet oluşturup Çin hükümeti ile görüşelim.

Çin hükümeti ile de aranız iyi, AK Parti her yıl Çin Komünist partisinin kongrelerine katılıyor. Görüşün Çin hükümetiyle, Doğu Türkistan’da yapılan soykırımı ve asimilasyonları yerinde inceleyelim. Gelin Çin ve Doğu Türkistan arasında arabuluculuk yapalım!