İstanbul'da Uygurları takip eden Çin ajanları yakalandı. 

İstanbul'da Çin Halk Cumhuriyeti istihbaratı için Doğu Türkistan dernekleri hakkında bilgi toplayarak aktardıkları iddia edilen 6 şüpheli eş zamanlı operasyonla yakalandı.

7 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından iletilen bilgilerde Çin Halk Cumhuriyeti istihbarat unsurları ile görüşmeler gerçekleştirerek Türkiye’de yaşayan Türkistanlıların ileri gelenleri ve Türkiye’de faaliyet gösteren Doğu Türkistan dernekleri ve kuruluşları hakkında bilgi toplayan 7 şüpheli tespit edildi.

Bu sabah İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 7 şüpheliden 6'sı yakalandı. 1 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

ÇKP Rejimi Bizzat Sahneye İnmek İstedi, Ancak Ajanları Yakalandı 

Uzmanlar, Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan’daki Türklere karşı baskı, zulüm ve soykırım cinayetlerini zirveye taşırken, diğer yandan yurt dışında yaşayan Doğu Türkistan Türklerine yönelik sınır aşan/Sınır ötesi baskılarını ülkelerinde yaşayan aile ve yakınları üzerinden şantaj ve tehdit ile sürdürüyordu. Özellikle 50 bin Uygur Türk’ünün yaşadığı Türkiye’de bazı satılık kalemşörlerini kullanarak Uygurları hedef gösteriyor ve iftiralarda bulunuyordu. Çinli İşgalciler bununla da yetirmeyerek Ajanlarını sahaya sürerek kendisi direkt rol almak istedi. Ancak, Türk Güvenlik güçlerince bu aşağılık eylemleri başarılı bir operasyonla sona erdirildi.