Bulgaristan Başbakan Yardımcısından BULTÜRK'e ziyaret

Bulgaristan Başbakan Yardımcısından BULTÜRK'e ziyaretBulturk-1

Bulgaristan, parlamento ve mahalli seçimlerde Türk seçmenlerini “Çantada Keklik” gören Hak ve Özgürlükler Hareketi bundan sonra eylem ve söylemlerine daha dikkat etmek zorunda kalacak gibi. 

Bu defa seçimlerde birinci parti olma ihtimali olan çok önemli bir Parti olan DDP liderleri Türkiye’deki seçmenlerinde duygu, düşünce ve taleplerine ciddiyetle kulak kabartıyor.

Sürekli yenilenen istikrarsız siyaset ortamında azınlık seçmenlerin de nabzını tutmaya niyetli DD Partisi KARTLARI YENİDEN KARMAYA niyetli görünüyor.

DPS’nin özellikle Türk seçmenlerle iletişim kanallarındaki sıkıntıyı ve memnuniyetsizliği fark eden DDP krizi fırsata çevirmeye kararlı gibi.

Değişime Devam partisini ve teşkilatı ile birlikte Sn. Genel Başkan adına Asen Vasilev ; 19 Mart 2023 pazar günü Türkiye’deki en önemli STK’olan Genel Bakan Rafet ULUTÜRK yönetinindeki Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK) ‘ne adeta çıkarma yaptı.

BULTÜRK’ün Şehrin en merkezinde yer alan tarihi dokulu Yeni Dernek binasının açılışından dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. 

Ziyaretle çok sayıda BULTÜRK üyesi ve Bulgaristan vatandaşımızı katılımları ile onure ettiler.

18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü söyleşisi sebebiyle dernek merkezinde bulunan aktif üyeler ve Bulgaristan vatandaşları tarafından Bulgaristan’ın en üst kanadından yapılan bu ziyaret ziyadesiyle memnuniyetle karşılandı. Katılımcılar tarafından ziyaret devletler arası ilişkiler açısından önemli ve çok değerli bulunduğu belirtildi.

Gerçekleşen bu önemli kabul edilen ziyaret nedeniyle BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTURK, Asen Vasilev ve ekibine hitaben; 

Bulgaristan ve Bulgaristan Devletinin menfaatlerini savunmak ve gündeme getirmek için BULTÜRK’e kuruluşundan bu yana ilk defa bir Bulgar partisinin üst düzey yönetici ve ekibi ile geldiklerini, bunun son derece kıymetli olduğunu özellikle belirtti.

Katılımcılara birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak samimi bir hoşgeldiniz ve selamlama konuşması yaptı.

Sn. Asen Vasilev’in yapmış olduğu yapıcı, birleştirici ve sahiplenici konuşmasından sonra katılımcılar ile dilek, temenni ve görüşleriyle ilgili soru cevap sohbetine geçildi.

Sn.Asen Vasilev katılımcıların her birinin sorularına, sorunlarına tatmin edici cevap ve aydınlatıcı samimi açıklamalarda bulunmasıyla, konularla ilgili detaylı notlar alınmasıyla katılımcılar hem aydınlandı hem de katılımcıların DDP siyasi anlayışı, parti programı hakkında bir kanaati oluştu.

Bu toplantıda hiçbir sınır tanımadan vatandaşlarımızın sorduğu sorular ve Sayın Vasilev’in samimi yanıtları özetlemek gerekirse;

Katılımcılardan bir Bulgaristan vatandaşlarımız Asen Vasileve hitaben; "Bulgaristan da siyaset Yapan Türk Milletvekillerinin tavır ve tutumlarını utanıyoruz." şeklindeki serzenişe 

Vasilev’in cevabı “Onların gerçekte bizim anlayışımızı temsil etmediğini biliniz” bunu dikkate alarak “çaba ve çalışmalarınızda başarılar diledi”.

Bu katılımcının dobra ve yapıcı tespitlerine karşı “Vasilev cevaben; biz iktidara geldiğimizde bu tür sorunlar BULTÜRK ve sizlerle birlikte çözeceğiz” dedi,

Asen Vasilev ekibi’ne sorulan sorulardan biri de;

“Emeklilik , bürokratik vatandaşlık işlemleri vize ve ehliyet işlemlerinden dolayı çok zor durumdayız, çaresiziz ve muhatap bulamıyoruz. Bu konuda vatandaşa çözümünüz nasıl olacak” şeklindeydi..

Vasilev bu vatandaşlarımıza cevaben, 

“Emeklilik işlemlerinin ve askerlik borçlanmalarının Parlamentoda yapılan çözüm görüşmelerinde 75 kişilik grubumuzda firesiz destekledik” dedikten sonra Problemi olan vatandaşın da bilgilerini bizzat not alarak diğer sorunları da çözümü ile birlikte takipçisi olacaklarını söyledi.

Sözlerine devamla; “iktidar olduğumuzda, bürokrasideki hasta ve maddi şahsi çıkarlara dayalı engellerin ve ilişkilerin hızla ortadan kaldıracağız” dedi

Bulgaristan da 2 Nisan 2023 pazar günü yapılacak seçimlerden sonra vatandaşımızın teveccühü ile inşallah iktidar olursak her konuda yapacağımız çalışmalar ve hükümet icratlarımızda, bu nezih güzel mekanda bizleri ağırlayıp, kendimizi, politikalarımızı anlatmaya fırsat vererek bizleri onurlandıran, motivasyon ve enerjimizi artıran sayın BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTURK ve ekibi ile birlikte birlikte hareket edeceğiz.

Sayın Vasilev bu seçimlerde Türk aday sayın Şaban İsmail’i taktim ederek. İşte Türk adaylarımızdan, sizden bir aday, kendisini sizlerin temsicisi olarak kabul ediyoruz. ve sizlerin sağduyusuna emanet ediyoruz” dedi

Sayın Vasilev; “Bu güçlü Derneği ve sizleri, BGSAM gibi Bulgaristan ve Bulgaristan vatandaşlarına aydınlatıcı 133 adet kitap yayınlayarak güzel bir bilgi arşivi oluşturma çabalarınızı tebrik ediyor kendilerini partim adına kutluyoruz. Diyerek BULTÜRK’ e övgüde bulundu.

Sonuç olarak, Sayın Asen Vasilev; “Dürüst ve şaibesiz güzel ahlaka sahip onurlu ve gururlu her Bulgaristan vatandaşını çatımız altına bekliyor bizleri destekleyip bizlere güvenmenizi istiyoruz” dedi.

Ziyaret sonucunda tekrar kısa bir teşekkür konuşması yapan BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTURK’de yönetilen bazı sorular karşısında “BULTÜRK ün 2 Nisan 2023 pazar günü Bulgaristan da yapılacak önümüzdeki seçimler de özellikle herhangi bir siyasi partiyi desteklemediklerini ancak Bulgaristan ve Bulgaristan vatandaşlarımızın için yapılacak her olumlu çalışma ve icraatların yanında ve yardımcı, takipçi olacaklarını” söyledi.

Diğer yandan basında çıkan bir takım söylentilerle ilgilide; an itibari ile siyasi bir oluşum içinde olmadıklarını, gelecek seçimler için bu konunun BULTÜRK yönetiminde görüşüleceğini, siyasetin tıkandığı noktalarda, hizmete her zaman için hazır olduklarını belirti.

Son olarak BGSAM Genel Başkanı Prof Dr. Hayati DURMAZ Asen Vasilev i ziyaretinden dolayı teşekkür ederek 2 Nisan 2023 pazar günü yapılacak seçimler sonrası KKTC de bulunan Bulgaristan vatandaşlarımızı da ziyaretlerinden mutlu olacaklarını söyledi”.

Asen Vasilev bu konuda programlarının sıkışık olduğunu ama seçim sonrası KKTC de yaşayan vatandaşlarımızla da görüşeceğine dair söz verdi. 

BULTÜRK olarak Bulgaristan ve vatandaşları için en iyi hizmette yarışacağını samimiyetle ifade edecek her oluşuma olduğu gibi seçimlerde kendilerine de başarılar dilediklerini belirtti.

ABDULLAH TÜRER YENER -TURKİSHFORUM

IMG-20230322-WA0002

Bulgaristan vatandaşlarımızın dikkatine...!

19 Mart 2023 pazar günü Değişime Devam partisini ve teşkilatı ile birlikte Sn. Genel Başkan adına Asen Vasilev;

Yeniçeriler Cad No.41 adresinde bulunan Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK) mize yeni açılışından dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. 

Ziyareti çok sayıda BULTÜRK üyesi ve Bulgaristan vatandaşlarının katılımları ile onure ettiler.

Gerçekleşen bu kıymetli ziyaret nedeniyle BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTURK Asen Vasilev ve ekibine hitaben Bulgaristan ve Bulgaristan Devletinin menfaatlerini savunmak ve gündeme getirmek için BULTÜRK e kuruluşundan bu yana ilk defa bir Bulgar partisinin üst düzeyde ekibi ile geldiklerini son derece kıymetli oldunu özellikle belirtti.

Katilimcilara birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak hosgeldiniz ve selamlama konuşması yaptı.

Sn. Asen Vasilev’in yapmış olduğu birleştirici ve sahiplenici konuşmasından sonra katılımcılar ile karşılıklı soru cevap sohbetine geçildi.

Ziyaret esnasında yapılan ikili konuşmaların ışığında gerçekleşen soru cevap bölümü oldukça samimi ve sıcak bir ortamda oldu.

Bu sorular ve cevapları genelde aşağıdaki şekilde olmuştur.

* Katılımcılardan bir Bulgaristan vatandaşlarımız Asen Vasileve hitaben "Bulgaristan da siyaset Yapan Türk Milletvekillerinin tavır ve tutumlarını utanıyoruz."

Dolayısı ile onların gerçekte bizleri temsil etmediğini biliniz ona göre çalışmalarınızda başarılar diledi.

Bu kişinin nazik ve yapıcı tespitlerine karşı Vasilev cevaben iktidara geldiğinde sorunların BULTÜRK ve sizlerle birlikte çözeceğiz.

* katılımcılardan bir vatandaşımız Asen Vasilev ekibi emeklilik , bürokratik vatandaşlık işlemleri vize ve ehliyet işlemlerinden dolayı 

Çok zor durumdayız, çaresiziz ve muhatap bulamıyoruz.

Bu konuda nasıl yardımcı olursunuz dedi.

Vasilev bu vatandaşlarımıza cevaben. Emeklilik işlemlerinin ve askerlik borçlanmslarinin Parlamentoda yapılan çözüm görüşmelerinde 75 kişilik grubumuzda fareniz destekledik. Problemi olan vatandaşımızın da bilgilerini bizzat alarak dier sorunları da çözümü ile birlikte takipçisi olacaklarını söyledi.

Sözlerine devamını bürokrasinin hastalanmış ve maddi şahsi çıkarlara dayalı engellerin hızla ortadan kaldiracaklarini (iktidar olduklarinda) söyledi.

Bulgaristan da 2 Nisan 2023 pazar günü yapılacak seçimlerden sonra şayet iktidar olursak her konuda yapacağımız calişmalar ve hükümet icratlarimizda bu nezih güzel mekanda nazik da sahipli yaparak Bi?lero onurlandıran bizlere güven veren BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTURK ve ekibi ile birlikte birlikte hareket edeceğiz. Bu güçlü Derneği ve sizleri beraber hareket eden BGSAM gibi hatırlı ve güvenilir olduğu kadar Bulgaristan ve Bulgaristan vatandaşlarına 133 adet kitap yayınlayarak güzel bir bilgi arşivi olusturmalarini tebrik ediyor kendilerini partim adina kutluyoruz.

Sonuç olarak Sayın Asen Vasilev dürüst ve saibesiz güzel ahlaka sahip onurlu ve gururlu her Bulgaristan vatandaşını canımız altına bekliyor bizleri destekleyip bizlere guvenmenizi istiyoruz dedi.

Ziyaret sonucunda tekrar kısa bir teşekkür konuşması yapan BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTURK e de yönetilen bazı sorular karşısında BULTÜRK ün 2 Nisan 2023 pazar günü Bulgaristan da yapılacak seçimler de herhangi bir siyasi partinin yanında yer almadığı ni ancak Bulgaristan ve Bulgaristan vatandaşlarımızın için yapılacak her olumlu çalışma ve icraatları destekleyerek takipçi olacaklarını söyledi.

Diğer yandan an itibari ile siyasi bir oluşum içinde olmadıklarını gelecek seçimler için bu kanunun BULTÜRK yönetiminde gorusulecegini belirti.

Son olarak BGSAM SAYİN Genel Başkanı Prof Dr. Hayati DURMAZ Asen Vasilev i ziyaretinden dolayı teşekkür ederek 02 Nisan 2023 pazar günü yapılaycak seçimler sonrası KKTC de bulunan Bulgaristan vatandaşlarımızı da ziyaret etmeniz iyi olur dedi.

Vasilevq KKTC ye yapacağına dair söz verdi.

Dr. Nedim Birinci 

BULTÜRK 

Başkan Yrd / ABDULLAH TÜRER YENER