TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A AÇIK MEKTUB

Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye'deki Güney Azerbaycanlı Türk mültecilerin daha ne kadar hazine vermesi gerekiyor!? Bu anti-faşist ve özgürlükçü insanlar Sizin soydaşlarınız, kardaşlarınız ve ulusal Türk davasının erenleridir.

Çocukluklarını, gençliklerini şovenizmin, faşizmin, İran ırkçılığının yağmacı pencereleri altında geçiren bu soydaşların Tahran'a teslim edilmesi ne anlama geliyor Sayın Cumhurbaşkanım?

Sayğılı Başkan!

Milyonlarca Arap, Acem, Afgan, Afrikalı ve Asyalının diktatörlük rejimlerinden kaçarak Türkiye'de serbest hava, hukukun üstünlüğü ve insan hakları arayışı içinde olması tüm Türkler için sevinç kaynağı olsa bile, neden Türk milleti kendi içinde tedirginliklere yol açıyor!?

Sizi, canla başla özlerinden bilen yüzlerce Güney Azerbaycan Türkü kardaşınız neden bilginizden ve ilginizden uzak tutuluyor? Atalarımız demişken "Devlet milletin Babasıdır!" Siz Türk milletinin tarihine, kökeni ve kimliğine bağlı bir Türk liderisiniz. Azerbaycan tarihinin iniş çıkışlarını çok iyi biliyorsunuz.

Bugün (Güney) "Azerbaycan Milli Hareketi" dünyadaki en önemli, etkili, geniş mikyaslı ulusal özgürlük hareketlerden biri olarak kabul ediliyior. Bu hareketin çok önemli parçası hazırda Türk devleti – Sizin- korumanız altında yaşama şansı bulmuş, milli mücadeleyi ve yaşam savaşını birlikte veriyor.

Bu degerli soydaşlar Türkiye'nin mevcut durumunda yabancı kimliği altında en ucuza en ağır işleri yapıyor, istemeden de korku içinde sessizce yaşıyorlar. Onlar için bu dünyadaki tek umut kaynağı Türk devleti'dir.

Sayın Cumhurbaşkanım, Güneyli igitlerimizin yaşam hakkını hak düşmanı faşist İran rejiminin kanlı ellerine teslim etmek isteyen bazılarına izin vermeyiniz lütfen! Elbette tüm dileklerimiz masum kahramanlarımız içindir. Aksi takdirde Türk milletine ve devletine zarar verenlerin kadarı güclü Türk yargısı elindedir.

En derin saygılarımla

Güney Azerbaycan Milli Kurtuluş Hareketi başkanı Eldar Qaradağlı

01/25/2024