Kadınların karar alma özgürlük ve yetkilerinin güçlendirilmesi

Güçlendirme- Empowerment: Yetkilendirme, sorumluluk devri, insanların veya toplulukların yaşamlarındaki özerklik ve kendi kaderlerini tayin etme derecesini artırmayı ve (tekrar) çıkarlarını özerk, kendi sorumluluğunu taşıyan ve kendi kaderini tayin eden bir şekilde temsil etmelerini sağlamayı amaçlayan strateji ve tedbirleri ifade eder.

Son yıllarda akıllı insanların düsüncelerini ve kararlarını dile getirme gibi bir lüksü kalmadı sanki. Hissedilen baskı ve anlaşılmama gibi bir duygu ile; sessiz, sakin ve bekleyiş içinde sabır çekiyoruz.

İnsan olmak, hayatta anlaşılabilir bir birey olmak, her kadının kendini gerçekleştirebilmesi için, düşüncelerini özgürce ifade edebilmesini gerektirir.

Bunu herkes teşvik etmeli ve her kadına, dünyanın neresinde olursa olsun, kendi ifade özgürlüğüyle konuşup, anlaşılıp, en az bir erkek kadar hak tanınmalıdır. 2024 yılında, hala bunları ve kadının hakkının erkekle en az aynı olması gerektiğini tartışıyor olmamız inanılır gibi değil ve çok gülünç.

Bunu akılda tutarak, sevgili kadınlar, eşler, kızlar, evlatlar, kız kardeşler ve anneler - başınızı daima dik tutun ve yılmadan devam edin!

***

Zur Feier des Internationalen Welt Frauentages ist unser Thema,

Integration und Stärkung der Handlungskompetenz!

Stärkung der Handlungskompetenz- Empowerment: Übertragung von Verantwortung, bezeichnet man Strategien und Massnahmen, die den Grad an Autonomie und Selbstbestimmung im Leben von Menschen oder Gemeinschaften erhöhen sollen und es ihnen ermöglichen, ihre Interessen (wieder) eigenmächtig, selbstverantwortlich und selbstbestimmt zu vertreten.

Jeder sollte dies unterstützen und jede Frau, wo auch immer sie sich auf der Welt befindet, sollten das gleiche Recht auf freie Meinungsäusserung haben, gehört, verstanden und anerkannt zu werden. Es ist unglaublich und lächerlich, dass wir im Jahr 2024 immer noch über diese Dinge diskutieren und verhandeln, dass die Rechte der Frauen mindestens die gleichen sein sollten wie die der Männer.

In diesem Sinne liebe Frauen, Ehefrauen, Töchter, Schwestern und Mütter- Kopf hoch und ohne aufgeben vorwärts!