Bir yıldız daha kaydı

Çok değerli bir dostumu yitirdim...

Screenshot 20240214 170201 Whats App Business

Avrupa Türk Gazetecisi -Haberci - Yazar-Şair - Düṣünür

Aydın kiṣiliĝi ve sosyal kültürel çalıṣmaları ile ünlü Toplum Gazetesinin imtiyaz sahibi Mehmet Canbolat 22.03.1957'de Tarsus'ta doĝdu.  1980'lerde okumak için Almanya'ya geldi. Evli ve bir kız babasıydı...

1982'de Milliyet gazetesinde çalıṣmaya baṣladı ve yönetcilik pozisyonudayken ordan ayrılıp 1983'te kendi gazetesi Toplum'u aylık yerel haberler ve makaleler ile halka ücretsiz daĝıttırdı. WDR ve TRT yayınlarına muhabirlik yaparak sade, kibar, akıcı Türkçesi ve iyi yorum ve haberleri ile Avrupalı Türklere örnek oldu. Yaṣadıĝı ṣehir Langen/Hessen eyaletinde Türk Halk Danslar festivalini organize ederek büyük ilgi topladı ses getirdi. 26. THD Festivalinin hazırlık çalıṣmalarını yapıyordu. 

11 Ṣubat 2024 Pazar günkü Frankfurt karnaval gösterilerine katılan M.Cambolat baṣka bir toplantıya giderken yolda kalp krizi geçirerek, yolda yan ṣeritte arabasını çekmiṣ vaziyette yaṣama veda etmiṣ halde bulundu. 

11 Ṣubatta iki acıyı yaṣadım 2006'da kız kardeṣim trafik kazasında vefat etmiṣti!.. 

*****

Avrupalı Türkler aydın üretken yardım sever saĝlam kalem Sosyal Demokrat siyasi düṣüncesinde dik duruṣuyla örnek bir gazetecilk ve yayıncılık sergiledi. 

Edebiyata verdiĝi önemi yazdıĝı roman ve öyküleri okuma ve ṣiir geceleride düzenleyen Mehmet Canbolat . Abdülcambaz lakabıyla tanınan dünyanın en yaṣlı ve ünlü Karikatürist Turhan Selçuk'un iki defa Frankfurt ve Offenbach'ta resim sergisini düzenledi.

Avrupalı Türk toplumu derneklerinin düzenlediĝi önemli etkinlik ve konferanslarına destek olup haberlerini yaptı yayınladı. 

Langen ile Tarsusu kardeṣ ṣehir yaptı. Frankfurt'un Eskişehir ile kardeṣ ṣehir olmasına büyük katkı saĝladı. 

*******

Serbest Finans Danıṣmanı olarak 7 yıl düzenli aylık reklam verdiĝim ve reklamın içeriĝini kendim Toplum Gazetesinde yayınlanması için hazırlamıṣtım.

E-posta gönderdim reklam yayına girmeden telefonla beni aradı. 

Çok etkileyici iki sözcükle slogan gibi sözleriyle beni çocuklar gibi sevindirmiṣti, gerçekten reklam çok iyi tuttu.

"Arayın görüṣelim"

Sevgili Mehmet Bey artık arayıp görüṣemiyeceĝiz. O espirili sohbetleride yapamayacaĝız. yolun açık olsun güle güle ıṣıklar içinde uyu. 

İşte yaṣam bu kadar kısa. 12 ye 5 kala gibi kimseye önyargılı bakıp hor görmeden, kırmadan dökmeden, saygı ve sevgi içinde hoṣgörüyle yaṣam dileĝimle geride kalanlara Canbolat ailesine seven dostlara sabır ve baṣ saĝlıĝı diliyorum. 

Cenaze töreni 20 Şubat 2024 saat 10.00'da yapılacaktır.

Yer: Stadthalle Langen Cenaza defni saat 14.00'te Langen mezarlıĝında son yolculuĝuna uĝurlanacaktır. 

Necati Aydın