Fenerbahçe ve Galatasaray'ın atom bombası etkisi

TFF baṣkanı Büyükekṣi Türk milletine ve Futbolununa büyük ihanet etmiṣtir. Super Kupa karṣılaṣması Suudi Arabistan'da oynanması için böylesine yanlıṣ karar verilmemeliydi. 

Ṣeriatla yönetilen bir ülkede Cumhuriyet hayranı Atatürk sevdalası futbolcularımızın orda ne iṣi vardı? Eĝer örnek olacaklarsa kurallar protokolle önceden belirlenip hangi ṣart ve koṣularla maça çıkılacak önceden belirlenmeliydi. 

--- Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iki büyük takımı GS ve FB Milli marṣımıza ve Atatürk'e sahip çıkıp Türk milletinin onurunu gururunu çiĝnetmemiṣtir. Bu cesur karar yönetici ve futbolcuların Cumhuriyete baĝlı olduĝunu iki ezeli rakip takımın ortak kararı halkımızı bütünleṣtirdi. super kupanın iki takımın bir bütün elmanın yarısı olduĝunu cesurca tekrar gösterdi. 

--- Türkler müslüman ama Arap bedevisi deĝildir. 

--- Tarih boyunca Türk milleti esareti hiç kabul etmemiṣtir.

--- Türk milleti tarih boyunca Yurtta barıṣ dünya'da barıṣ prensibi ile yaṣamıṣtır. 

Zor ve dar günlerde tek yürek tek bilek olmuṣlar emperyalistlere hiçbir zaman boyun eĝmemiṣlerdir ve teslim olmamıṣlar.

--- FB ve GS futbolcuları super kupa karṣılaṣması için sahaya çıkmadan önce maçın iptali atom bombası gücündeki tepkileri hainleri yerle biretmiṣtir.! Bunun adı spor tarihinde silahsız devrimdir. Tabii anlayana! 

-- Bu eylem dünyadaki sporseverlerin yüzde yüz dikkatini çekmiṣtir. 

--- Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları ve sportif karṣılaṣmalar T.C. devleti topraklarında ṣölenlerle yapılmalı. Ulusal birlik beraberlik toplumsal barıṣ ve sevinç beraber kutlanmalı. 

--- Sporun ne kadar önemli olduĝu kitle psikolojisini sosyal dayanıṣmayı ne ölçüde ekilediĝini dünya basını ve halkları merakla izlemiṣ ve verilen olumlu tepkilere ṣahit olmuṣtur. 

--- Fenerbahçe ve Galatasaray yönetici ve futbolcuları taraftarları dünya'da görülmemiṣ bir dayanıṣmaya imza atmıṣ olup gönlümüzün ṣampiyonları olmuṣtur. 

--- "Sportif mücadele ve dayanıṣma silahlardan ve paradan üstün olduĝunu" bir kere daha kendini göstererek dünya tarihine geçecek örnek eylem yaptılar. 

*****

2024 yılında saĝlık ve mutluluk dilĝimle hoṣça ve dostça kalın sevgili okurlarım.

Necati Aydın

Dipl. Kfm.

Finans Danıṣmanı