ÇİN İŞGALİNDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN VE GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU” KONFERANSI

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)


 

Ülkemizin en köklü SivilTK.larından olan ve Merhum Prof.Dr.Turan Yazgan hocamızın 1980’lı yıllarda kurduğu  ve Türk dünyasına yönelik  eğitim, kültür ve sosyal çalışmalar yapan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Turan Kültür Merkezi’nde kesintisiz devem eden  Süleymaniye Kürsüsü tanımlı haftalık Konferans  34 yıldır kesintisiz devam ediyor. Turan Kültür Merkezi Süleymaniye Kürsüsü konuşmalarının 02.03.2024 tarihindeki  konusu  “Çin işgalindeki Doğu Türkistan ve Günümüzdeki Durumu”  başlığı  ile   düzenleniyor.

Türk Milleti’ni bilinçlendirmek için Doğu Türkistan davası konferansı

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Turan Kültür Merkezi Süleymaniye Kürsüsü Konuşmaları kapsamındaki bu haftaki Konferansta  Hamit Göktürk ve Nurala Göktürk’ün konuşmacı olacak  ve  Çin İşgalindeki Doğu Türkistan ve Günümüzdeki Durumu başlıklı konferans düzenleniyor. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Turan Kültür Merkezi’nce Doğu Türkistan davasının anlatılması için  düzenlenen bu konferans  İstanbul Ün.Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü   Konferans  salonunda  gerçekleştiriliyor.

Etkinlik konuya ilgi duyan herkese açık olup 02 Mart 2024 Cumartesi günü saat 14.00’da başlayacak.

Tarih : 02.03.2024 Cumartesi saat 14,oo

Konu : Çin İşgalindeki Doğu Türkistan ve Günümüzdeki Durumu

Konuşmacılar : Nurala-Hamit Göktürk

Adres :  Seyit Hasan Paşa Medresesi  Balaban Ağa Mahallesi Kimyager Derviş Paşa Sok. No.16 Vezneciler Fatih İstanbul ( Bayezit Tramvay yolu üzeri İstanbul Ün.Ana binası ile  Patrona Halil Hamamı arasındaki basamaklardan yukarıya çıkılacak ve sağdaki Türkiyat Enstitüsü)