Bizim binlerce yıllık devlet adetlerimiz var. Devleti Aliyye kurulduğunda Amerika yoktu. Avrupa ve Orta Doğu; devlet yönetimini, laikliği, azınlık idaresini, askerî yapılanmayı bizde gördü. Peki biz nasıl oldu da tekledik? Savaşla mı? Topla tüfekle mi? Hayır.

Topraklarımızda asli unsurlar dışında kalanlara, yani yabancılara ayrıcalıklar tanıdık. Bu da ister istemez dış müdahaleyi getirdi. Kendileri için okullar, hastaneler, posta ofisleri açtılar. Kendi dillerinde fatura bastılar. Sonunda kendi hukuklarını kurdular. Sonra?

Anadolu'da ticaret yapmak için 3. Murat'tan izin alan İngilizler, gün geldi başkentimizi topla tüfekle işgal ettiler. Hazinemize, donanmamıza, tersanelerimize el koydular. Şu fotoğrafa bakın... Elin Britanyalısı, İzmit'te büyük Türk milletinin arabasını kontrol ediyor...

dfdfd

Bugün büyük devletler hâlâ devlet yönetimi konusunda beceriksiz. Laikliği her ülke farklı uyguluyor. İngiltere şeriat mahkemeleri açtı. Ceza yetkileri olmasa da paralel bir hukuk yapısı ve kapitülasyon tehlikesini göremiyorlar. Çünkü cahil bu adamlar.

Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet düzeni, laik anlayış ve bu yeni devlet modeli, 600 yıllık hatalardan ders alınarak ortaya çıktı. Bu model, yüzyıllarca diğer devletlere ilham kaynağı olacak. Buna rağmen biz sahip çıkmıyoruz.

Sahip çıkılmazsa hiçbir devlet ilelebet payidar kalmaz. Milyonlarca yabancı vatanımıza girdi. Hiçbir kültür bağı yok. İstiklal Marşımızdan anlamazlar. 30 Ağustos'u bilmezler. Cumhuriyeti kafirlik görürler. Euro/dolar patronları bunları silahlandırırsa?

Kaldı ki silahlanmadan vatanı bölerler. Nasıl mı? "Türk medeni kanunu yerine kendi hukumuzu, kendi eğitim sistemimizi istiyoruz, kendi cezamızı kendimiz veririz, kendi yurdumuz olsun" dedikleri an Türkiye düşmanı kaç devlet varsa arkalarında olur. O gün mutlaka gelecektir.

Çünkü Osmanlı Devleti'ne aynısını yaptılar. Hukuken böldüler. Uygulamada böldüler. Kendi vergi uygulamaları bile var. Osmanlı hükümeti hiçbir yabancıyı sınır dışı edemez hâle getirildi! Ölen yabancının mirasına bile devlet dokunamıyordu! Lütfen kendimize gelelim!!!