Filenin Sultanlarına Tebrikler

IMG-20230719-WA0004

FIVB Milletler Ligi'nde şampiyon olan ve Dünya Sıralaması'nda 1'inciliğe yükselerek Türk Sporu'nu zirvede temsil eden

Çin'i 3:1 Skorla yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız'ı en içten dileklerimizle kutluyoruz! 

***

20 Temmuz 2014 de Almanya ile karṣılaṣan A milli Voleybol Takımımız 3:1 lik bir skor ile Avrupa ṣampiyonu oldu. Canlı izledim alman seyircilerin arasında Türk bayraĝını salladım ve Alman seyirci ile keyfle maçı izledik birde beraber resim çekindik. 

IMG-20230719-WA0003

Yerel ve genel basın neyazık ki haberi manṣetten deĝil sıradan bir haber gibi yazdı. Acaba kadın oldukları için mi? Yoksa Voleybol sıradan bir spor muydu? Hep merak ederim. 

***

Dünya sıralamasında 

1.'lige yükselen Cumhuriyet Türk kadınını dünya'da en iyi temsil etmesi 85 milyonu Türkiye ve Türk dünyası için ṣampiyonluk çok önemliydi.

Kadınlarımızın baṣarasını çekemeyen örümcek beyinli ve akrep zihniyetliler sevinmedi. Çamur atanlar oldu. Onlar her zaman olur ve olacak. Önemli olan sporcu kadınlarımızın filenin Sultanlarının baṣarısı aldıklar altın kupa. A Millilerimiz yeryüzünde milyarlarca insanın spor severlerin dikkatini çekmesi çocuklarımızın motivasyonu için çok büyük önem taṣımaktadır. Yürekten A Millileri kutluyoruz. 

***

Dünyaya sesimizi Spor, Sanat, muzik, edebiyat, eĝitim ve güçlü üretken ekonomiyle teknolojiyle duyurabiliriz. 

Toplumsal dünya barıṣıda bu faktörlerle etkinliklerle olur...! 

*****

Olmayan din adına kuru vizyonsuz siyasetle hiçbir hedefe eriṣilmez. 

Madem insanları tanrı yarattı o bilen gören ve isterse baĝıṣlayan. O zaman insanoĝlunun aracıya tefeciye din tercümanına ihtiyacı yoktur. Dijital çaĝda yaṣıyoruz. Masal dinlemekten insanlar bıktı. Önemli olan dürüst ahlâk ve temiz vicdandır. 

Yeter artık spora bari dini ve inancı siyasetinizi alet etmeyin. 

*****

Spor'da karṣılaṣmanın ve yapılan iṣin sonucu önemli. Meyve veren aĝac taṣlanır. Filenin Sultanlarının yolları su yolu gibi açık olsun. 

Hoṣça ve dostça kalın 

Necati Aydın 

Tebrikler #FileninSultanları!