ALTAYLARDAN TUNA'YA (Türk Dünyasından Şiir Aktarmaları)

ALTAYLARDAN TUNA'YA (Türk Dünyasından Şiir Aktarmaları)

Ali Akbaş, benim için Türk Dünyasının yaşayan en büyük şairi. "Türk Dünyasının" diyorum çünkü başlıktaki adların arasında kalan Turan coğrafyasını onun kadar anlayan, anladığını kendine has romantizmiyle inci gibi mısralara döken başka bir şairimiz yok.

FB_IMG_1676736771653

Ağabeyin şiirleri daha önce yayımlanmıştı. Bu kez Türk Dünyasının zirve şairlerinden aktardığı şiirleri başlıktaki adla yayımlandı. 
Yakup Ömeroğlu'nun başkanlığını yürüttüğü Avrasya Yazarlar Birliği neredeyse tek başına Türkiye'nin yaptığından fazla hizmet ediyor Türk Dünyasına. Altaylardan Tuna'ya Bengü yayınlarının 409. kitabı. Kardeş Kalemler, Dil Araştırmaları, Yazar Okulları, Kültürle ilgili her alandaki toplantılar diğer bazı yayın ve faaliyetleri AYB'nin. 

FB_IMG_1676736775457
Ali Akbaş ağabey; Magtumkulu Firaki, Mirpolat Mirza, Töre Mirza, Şükrullah, Semizade Saparova, Şeryan Ali, Mecit Gafuri, Esengül Ravşanov, Vasley Mitta, Tahir Kahhar, Rinat Haris, Mixail Sinelnikov, Derdmend'den şiirler aktarmış.  Magcan Cumabay ve Abdullah Tukay için kitap hacminde iki geniş dosya var eserde. 
Bugün Ali ağabeyle karşılaşmaktan ve kitabını imzalı almaktan, Özer Ağabeyin sohbetinden faydalanmaktan mutlu oldum. Ulu çınarlarımıza sağlık, Yakup Bege nice benzer eserler yayımlamayı diliyorum.