SİYASİ YAZI!

Şu anda ülkemizde insanların hukuk karşısında eşit olduğuna, ülkemizde adaletin olduğuna inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum.

Şu anda ülkemizdeki eğitim sisteminin gençlerimizi geleceğe uyumlu bireyler olarak yetiştirme niteliklerini gösterdiğini düşünüyor musunuz? Ben düşünmüyorum.

Ülkemizde liyakate önem veriliyor mu? Hayır.

İşe alımlarında eşit davranılıyor mu? Hayır.

Mülakatlarla adam, akraba kayırmacılık yapılıyor mu? Evet.

Mülakatta adam kayırma ile FETÖnün sınav sorularını çalması arasında bir fark var mı? Yok.

Din sonuna kadar siyasete alet ediliyor mu? Şimdiye kadar hiç edilmediği kadar ediliyor.

Mevcut iktidarın Cumhuriyetin temel ilkelerine (laiklik, Çağdaş Batıyı yakalama hedefi, cemaat ve tarikatlar, eğitimin birliği ve eşitliği vb. konularında) sahip çıkıp onları geliştirme çabasında olduğunu düşünüyor musunuz? Ben düşünmüyorum.

Şu andaki iktidarın gelir adaletini sağlayacağına, zenginden daha çok vergi alıp yoksula vereceğine inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum.

Mevcut iktidarın dünya paraları karşısında paramızı pul ettiğini görebiliyor musunuz? Görmüyorsanız göz doktoruna gidin.

Mevcut iktidarın, tek sorumlusu olan yönetim biçimi yüzünden, ülkede ekonomik gidişatı yönetemez olduğunu, alanın ve satanın tutturduğuna işini yaptığını her gününüzde yaşamıyor musunuz? 

Sıfırı bir milyon olan aracın ikinci eli bir milyon iki yüz bin olabilir mi? 7 yıl önce 22 bin dolara aldığım otomobilimin yüz bin km bindikten sonra 32 bin dolar etmesinin izahı var mı? Yer yuvarlağında böyle bir ekonomi yönetim mantığı ve gidişatı olabilir mi? 

21 yıl önce Cumhuriyetin yüzüncü yılında 25 bin dolar kişi başı gelir hedefiyle yola çıkıp on bin dolarda kaldığımızı, 

Avrupa Birliğine tam üyelik hedefiyle yola çıkıp 10 milyon Suriyeli ve diğer ülkelerden insanları içimize aldığımızı görebiliyor musunuz? Ben görebiliyorum.

Ve bunun gelecekte ülkemizin demografik yapısı için son bin yılın en büyük tehlikesi olduğunu düşünüyorum. Mevcut iktidarın bu içimize alınan göçmenleri geri gönderme gibi bir niyetinin ve isteğinin olduğunu düşünüyor musunuz? Ben böyle bir niyet de istek görmüyorum. 

Mevcut iktidarın 21 yılda bölücülerle olan ilişkisinden (Habur’dan, Hendeklerden, Oslo’dan, Dolmabahçe’den), Kurum ve kuruluş adlarından TC ibarelerini kaldırmasından, Andımız’ı mahkeme kararına rağmen yasaklamasından, “Türk bayrağı tartışılsın” diyenlerle bugün de geleceğe dönük iş birliği yapmasından, Apo’nun mektubunu okutmasından, kardeşini televizyona çıkarmasından bölücülük ve Türkiye Cumhuriyetinin temel prensipleri hakkındaki fikirlerini biliyoruz ve bu geleceğe de ışık tutuyor. Bu ışığı siz göremiyor musunuz? 21 yıla rağmen mi göremiyorsunuz?

Bu ülkede “Türk milliyetçiliğini ayakları altına alanlar” o ayaklarını çektiler de bizim mi haberimiz yok yoksa onlarla iş birliği içindeki Türk milliyetçilerinin mi?  

21 yılda adalette, eğitimde, demokraside, ekonomide, insan eşitliğinde, huzurla yaşanan bir ortam sağlamada başarılı olamayan bir iktidarın bundan sonra başarı sağlaması beklenemez. Kaba küfürlü siyaset dilini, küfürbaz siyasetçileri hak etmiyoruz…

Yeter gari…